Lehet, hogy Jessica Alba teste tökéletes, de a napvédőkrém, amit cége, az Honest Company forgalmaz, az már közel sem az. Több mint 200 vevő ugyanis arra panaszkodott, hogy a 30 faktoros napvédőkrém ellenére ők, és kicsi gyerekeik is ropogósra égtek a napon – írja a Buzzfeed.

A színésznő a Honest Company-n keresztül egyébként organikus és környezetbarát dolgokat árul, a biotamponoktól a pelenkákon át, az állítólag csupa természetes összetevőből készült napvédőkrémig, ami mint kiderült, körülbelül annyit ér a napsütésben, mint egy marék csecsemőnyál.

Legalábbis nem hiszem, hogy ha valaki egy 30 faktoros napvédővel alaposan bekeni a gyerekét, akkor ilyen rákvörösre kéne égnie szerencsétlennek:

Vagy ilyenre:

A fenti képet posztoló anyuka például azt állítja, kétóránként kente be a gyerekét a Jessica Alba cége által forgalmazott krémmel, mégis ez lett az eredmény.

Miközben ha jól értjük, akkor Jessica Alba biopelenkáiban és Jessica Alba napvédőkrémjével a babák ilyen boldogan és bátran mászhatnak akár kerítést is a napsütésben.

Summer Saturdaze: when an Honest Diaper is the most appropriate attire! | #Repost: @margaretleonard

The Honest Company (@honest) által közzétett fénykép,

A Daily Dot azt írja, az NBC belevágott egy minikutatásba egy anyuka segítségével, és ők azt vették észre, hogy a napvédőkrém összetevői közt található cink-oxidot a kezdeti 20%-ról 9,3%-ra csökkentették, és szerintük ez okozhatja azt, hogy a krém kevésbé hatékony.

Erre utalnak azok a vásárlói vélemények is az Amazon oldalán, amelyek azt írják például, hogy:

Az új összetevőkből készült krém nem olyan jó, mint a régi. Régóta használom ezt a terméket, de az, amit legutóbb vettem, nem volt már olyan jó. Zsírosabb állagú, és nem védi úgy a bőröm, mint a régi.

A panaszáradat után Alba cége az alábbi közleményt küldte el a Buzzfeednek:

"Biztosíthatjuk arról, hogy az Honest Company biztonságos és hatékony termékeket árul, és minden fogyasztói véleményt nagyon komolyan veszünk. Napvédőkrémünket egy független, harmadik fél tesztelte az amerikai élelmiszer-, és gyógyszeripari előírásoknak megfelelően.

Az eredmények szerint termékünk hatékony és biztonságos, 80 percig pedig vízálló is, amennyiben a használati utasításnak megfelelően használják azt.

(Használat előtt fel kell rázni, és 15 perccel azelőtt fel kell kenni, hogy az érintett felületet nap érné. 80 percnyi úszás vagy izzadás után, illetve kétóránként újra kell kenni. [...] Továbbra is kiállunk amellett, hogy termékünk biztonságos és hatékony."

A cég közleménye pedig azért is baromi érdekes, mert a kérdéses napvédőkrémet jelenleg nem lehet kapni az Honest Company webshopján. A krém eltűnt, mintha soha nem is létezett volna.