Lagzi Lajcsi, azaz Galambos Lajos már lassan egy hete előzetesben ül, az ügyről szinte minden nap újabb és újabb részletek derülnek ki. Galambos egyik jó barátja, Gáspár Győző is megszólalt. Még a Dáridóból ismerik egymást, és először Facebookon védte Lagzi Lajcsit. Felhívtuk Gáspárt, aki elmondta, mit gondol az egészről, szerinte Galambos Lajos teljesen ártatlan, csak annyi van az egész hátterében, hogy valaki, egy ismeretlen nagyember tönkre akarja tenni, nem történt áramlopás, sem vesztegetés

Én tudom, hogy Lajosnál mi a helyzet, valakinek nem tetszett az, hogy ő mit csinál, és ez a valaki olyan szinten erős ember, hogy tönkre akarja tenni érzelmileg és lelkileg, hogy mind a ketten (Galambos Lajos és felesége – szerz.) zakkanjanak meg. [...] itt semmiféle csalás nem történt. 

Bár az eddigi becslések szerint Galambosék úgy 100 millió forintot csalhattak, a szolgáltatók még mindig számolgatják, mennyi az annyi. Gáspár Győző viszont biztos benne, hogy nem történt ilyesmi. 

Lali nem lop. Lali a 90-es években gazdag volt, Lali a 2000-es években menő volt. Lalinak nem kell villany. 

Úgy tűnik, gáz sem, a vádak szerint nagyjából 30 milliós kárt okozhattak a szolgáltatónak. Gáspár Győző már azért is érzi ennyire át Lagzi Lajcsi helyzetét, mert ő is állt a bíróság előtt, mikor adócsalással vádolták. 2012-ben ítélték másfél év felfüggesztett börtönre. 

Velem ugyanezt csinálták, amikor ugyanilyen helyzetben voltam. 

– mondta Gáspár a Velvetnek. Azzal van igazán gondja, hogy mindenki elfordult a zenésztől, és csak akkor nyaltak segget, amikor úgy illett, most meg semmi. Ő bezzeg segít, ahol tud, Galambos testvérével tartja a kapcsolatot, hátha kell valami. Meg van róla győződve, hogy Galambosék nem loptak áramot, gázt és vizet, és nem vesztegettek  meg senkit. Azonban a gyanú szerint két ellenőrt fizethettek le, akik szabadlábon védekezhetnek. De Gáspár Győző csak egy embert lát az ügy mögött, egy fontos valakit, aki próbálja ellehetetleníteni a családot. 

Én egyet tudok: Galambos Lajos ártatlan, Galambos Lajos nem lopott, és Galambos Lajost tönkre akarják tenni. De azok, akik tönkre akarják tenni, verje meg őket a jó Isten.