Mostanában egyre több pletyka kering arról, hogy a készítők folytatnák a Szívek szállodája forgatását.  A Mentalfloss összeszedett néhány érdekességet, amiket eddig nem biztos, hogy tudott a sorozatról, ezek közül a legizgalmasabbakat lejjebb görgetve találja.

1. A készítők eredetileg Alex Borsteint szánták Sookie szerepére, de nem vállalta el, helyette viszont hozzáment Sookie sorozatbeli férjéhez, Jackson Douglashez. Borstein egyébként Lois hangja a Family Guy-ból, és a Shameless (Szégyentelenek) című sorozatban dolgozik íróként. (Egyébként többször feltűnt már a Szívek szállodája egy-egy részében).

2. A mindenki által kedvelt, baromi idegesítő Kirk az első évad első részében még Mick néven jelent meg pár percre, és csak a későbbi részekben kapott állandó szerepet.

3. A sorozat 339 különböző könyvre hivatkozik összesen.

4. A Paris Gellert alakító Liza Weil eredetileg Rory szerepére pályázott. Mint tudjuk, nem kapta meg, de az író, Amy Sherman-Palladino kifejezetten miatta írta meg Paris karakterét.

5. Alexis Bledel a sorozat előtt nem játszott semmiben. Illetve de, statiszta volt Wes Anderson Rushmore című filmjében, de ennyi. Előtte részmunkaidőben modellkedett, pincérnő volt, sőt, népszámlálási biztos is.

6. Keiko Agena, aki Lane-t játszotta a sorozatban, a premier idején 27 éves volt, ami annyit jelent, hogy csupán 6 évvel volt fiatalabb a Lorelait alakító Lauren Grahamnél, noha szerepük szerint 16 év a korkülönbség köztük.

7. A korkülönbség amúgy a Lorelai és Rory közötti anya-lánya viszony szempontjából is érdekes, ugyanis a két színésznő között csak 14 év van.

8. A forgatókönyvek egy-egy oldalán átlagosan 1 percnyi dialógus szerepel. A Szívek szállodájában a hihetetlenül gyors szóváltások miatt 20-25 másodpercnyi szöveg került egy oldalra.

9. Luke baseballsapkája nemcsak a show miatt van állandóan a fején: a sorozat előtt a középligában baseballozott többek között a New York Yankeesnél, és úgy látszik, ettől az emléktől képtelen szabadulni.

10. Alexis Bledel valójában utálja a kávét, de a sorozatban állandóan azt isszák, így azt kólával helyettesítették.

11. 2002 és 2006 között Alexis Bledel és Milo Ventimiglia egy pár voltak. Ez azért is érdekes, mert Ventimiglia a sorozatban is jó darabig Rory pasiját játszotta.

12. Stars Hollow-t egy létező kisvárosról mintázták, de csak díszlet. Ha meg akarja nézni, Los Angelesbe, a Universal Studios tárlatvezetésére kell elmennie, ahol ilyesmiket láthat.

13. Annak ellenére, hogy többször is utalnak rá, sosem mondja ki senki egyértelműen, hogy Michel (Yanic Truesdale) , a recepciós meleg lenne.

14. Néhány epizódban Rory spanyolul beszél a nagyanyja éppen aktuális házvezetőnőjével, de nem megy neki túl jól. Ez azonban csak a szerep miatt van, Alexis Bledel ugyanis spanyol anyanyelvű.

15. Sophie Bloom, a Stars Hollow-i zenebolt tulajdonosa a sorozat betétdalának a szerzője is.