A King's Lynn-ben lakó Cassie Turton és barátja, Michael Fysh fél éve jártak, amikor a 26 éves nő teherbe esett. A férfi azonnal közölte vele, hogy mivel ő nem akar több gyereket, vetesse el a babát, írja a Daily Mail.

A pincérnőként dolgozó Turton depressziós lett, és úgy érezte, ha nem teszi meg, amit Fysh akar, akkor a férfi elhagyja őt. Végül kétségbeesésében hatalmas mennyiségű gyógyszert vett be, és a túladagolás következtében életét vesztette.

Az eset ugyan tavaly februárban történt, ám csak most, október 26-án került sor a bírósági tárgyalásra.  

A meghallgatáson Michael Fysh elmondta, Turton féltékeny volt rá, mert azt hitte, másokkal is találkozgat, és ez még jobban elmélyítette a depresszióját.

Az ominózus este előtt veszekedtek, és a férfi közölte vele, hogy elmegy. Mint utólag vallotta, ő szó szerint értette, hogy elmegy a házból, ám a nő valószínűleg úgy értelmezte, hogy szakít vele.

Még aznap este több tucat aggasztó fotót küldött Fysh-nek, aki emiatt riasztotta a nő családját. Mikor egy közelben lakó barátja átment hozzá, Turtont már begyógyszerezve találta. Hívta a mentőket, de mire azok kiértek, Turton elhagyta a lakást, csak később sikerült megtalálni és a helyi kórházba vinni. Ott azonban összeomlott a szervezete, és hiába szállították át a cambridge-i Papworth Szívkórházba, már nem tudták megmenteni az életét.

A tárgyaláson az igazságügyi orvosszakértőt is meghallgatták, ám ő vallomásában közölte, az esetet nem tudja öngyilkosságnak minősíteni, mivel szerinte Turton nem akart meghalni, csak zaklatott lelkiállapota miatt vett be túl sokat a neki felírt gyógyszerekből.

A nő anyja, Sandra Hammond-Grant szerint ha a mentők korábban érnek ki lánya házához, és ha a kórházban kellően komolyan veszik az esetet, akkor ez a tragédia nem következett volna be.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy  06 80 820 111  telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.