Bors felidézte, hogy a magyar népdalénekes, Miczura Mónika azért perelte be Beyoncét, mert szerinte amerikai kollgája az ő hangját használta fel "Drunk in Love" című slágerében. A bíróság viszont arra jutott, hogy ez nem számít jogsértésnek.

A Mitsou művésznevén futó énekesnő még 2014 decemberében indította a polgári pert. A keresetében az állt, hogy a nagymamájától tanult „Bajba bajba pelém” című roma dal felhasználására senkinek nem adott írásos engedélyt. A Drunk In Love első 13 másodperce mégis a felvételének az eltorzított mása, a hangja pedig összesen másfél percen keresztül hallatszik az öt és fél perces számban. A keresetet a New York-i legfelsőbb bíróság most a művészi szabadságra hivatkozva utasította el.

Vitán felül áll, hogy a Drunk in Love című dal és a videó a művészi kifejezés alkotása, és mint ilyen kívül esik a polgárjogi törvény hatályán

– áll Cynthia Kern bírónő indoklásában.

Beyoncé Drunk in Love című slágere 2013 decemberében jelent meg. A YouTube-on azóta több mint 330 millióan látták, és 2015-ben elnyerte a legjobb dalnak és a legjobb teljesítménynek járó Grammy-díjat is az R&B kategóriában.

Itt a magyar dal is a teljesség jegyében: