1997-ben, az akkor 28 éves Rebecca Chamaa fejében a hangok azt mondták neki, hogy ölje meg magát. A nőt bipoláris zavarral diagnosztizálták korábban, a hangok annyira erősek voltak a fejében, hogy kocsiba ült, és a Tacoma Narrows hídhoz hajtott, hogy a mélybe vesse magát. Egy férfi azonban megfogta a karját, és azt mondta neki, hogy add a kezed. Az ismeretlen férfi a híd széléről elhúzta, és megakadályozta az öngyilkosságot.

A hangok azonban nem múltak el, a mentális zavarokkal küszködő Rebecca Chamaa a kocsiba ülve ismét meg akarta magát ölni: a Columbia folyó szikláiról akarta magát a mélybe vetni. Azonban elájult vezetés közben, valaki odalépett hozzá a kocsihoz, és megvárta vele, amíg a mentősök a helyszínre érkeznek. Az ismeretlen egy férfi volt, aki megkérdezte tőle, biztosan jól van-e, él-e még. A történetet a People magazin tette közzé.

„Két idegen angyal mentette meg az életemet azon az éjszakán, két különböző időpontban. Soha nem tudtam meg a nevüket, és sosem tudtam nekik megköszönni"– mondja a Facebookon közzétett videójában a most már 50 éves nő, és azt is elmondja, hogy nem tudja, hogy emberek voltak-e a megmentői vagy angyalok, emlékei szerint varázslat volt a levegőben. 

A két idegennek megköszönte, hogy megmentették az életét, nekik köszönhetően 17 év boldog házasságot tudhat magáénak, továbbá azt is elmondja, hogy az ismeretlen emberek közvetlenül felelősek azért, hogy ő maga azóta az elesetteket segíti: hajléktalanokat, mentális zavarokkal élőket segíti az életükben. Azt is írja a köszönőlevelében, hogy bár a bolygót nem fogja megmenteni, és nem fogja megoldani az éhezés problémakörét, de az életében hálával és nagylelkűen áll minden emberhez, sokakat vigasztal, és köszöni, hogy a szó szoros értelmében egy teljes életet köszönhet a két idegennek. 

Letter to Santa

Posted by A Journey With You: Surviving Schizophrenia on Wednesday, 16 December 2015