Azokra az előadókra, akik már régóta a pályán vannak, többségükben igaz, hogy rengetegszer megújultak (Valószínűleg ezért olyan sikeresek a mai napig.) A több évtizedet átölelő karriereknél emiatt érdekes megnézni, kinek milyen volt az első, és milyen a legutóbbi klipje - úgyhogy most így teszünk.

Britney Spears

Az énekesnő első klipje a ...Baby One More Time volt, 1999-ben. Ebben unatkozó gimnazistát alakított, aki persze rettentően dögös is, a fura frizurája ellenére. Azóta eltelt tizenhét év, és Spears a nyolcvanas évekbe retrókirándult a legutóbbi, tavalyi klipjében, az Iggy Azaleával közös Pretty Girlsben. (De ha arra kíváncsiak, milyen a legutóbbi klipje, amelyben csak dögös valahogy, az a 2013-as Perfume, itt lehet megnézni.)

Christina Aguilera

Ő is 1999-ben nyitott, a Genie In A Bottle-lel, amelynek klipjében főleg az óceánparton hempereg, vagy unatkozni látszik egy házban. Szerencsére a végére azért akad társasága, akikkel táncolhat. A legutóbbi klipje 2013-ban jelent meg, ez a Let There Be Love - és ebben a felvezetés után nem is szerepel. Ehelyett a rajongói küldenek szép üzeneteket a világba, szeretetről, elfogadásról, egyenlőségről.

Beyoncé

Az énekesnő a Destiny's Childban énekelt még, amikor az első klipje elkészült, ez volt a No, no, no, és már ebből is nyilvánvaló, hogy nagyobb formátumú egyéniség annál, hogy sok énekesnő közül legyen az egyik, egy lánycsapatban. A legutóbbi klipje a Formation, amelyben hosszasan, tudatosan és élvezettel időzik az időközben elnyert popkulturális piedesztálon.   

Taylor Swift

 Tíz év telt el az első és a legutóbbi klipje között, a stílusváltás pedig elképesztően látványos: ondolált hajú, tóparton neglizsében fetrengős country-kislányból minden természeti erőt legyőző, dögös popnő lett belőle.

Lady Gaga

Az énekesnő első klipje a 2008-as Just Dance, amely több dolgot egyértelművé tett: szeret furán öltözni, szeret sztorizgatni egy-egy klipben, és igen, nagyon jó a hangja. A legutóbbi klasszikus klipje a 2013-as Applause, amely pedig azt tette egyértelművé, hogy Lady Gaga még mindig ugyanazt szereti csinálni, csak még annál is jobb benne. (A legfrissebb kiadványa a Till It Happens To You, de az főleg dokumentumfilm-részletekből áll.)

Jennifer Lopez

Az 1999-es If You Had My Love egy fantasztikusan anakronisztikus klip, amelyben Lopez tulajdonképpen egy nem-erotikus webcam-lányt alakít, egy egyszemélyes Big Brotherben - bár elég szexin hentereg. Ezt azóta is egyre nagyobb sikerrel folytatja, de a legutóbbi klipje, a Feel The Light pont egy mesefilm betétdala, úgyhogy abban inkább űrlényekkel cukiskodik.

 Mariah Carey

Itt huszonöt év a különbség. Az első klipje a Vision Of Love, 1990-ből, amelyben eleinte csak műháttér előtt ül egy ablakban, de nyugalom, a kilencvenes éveket írjuk, úgyhogy nem sokkal ezután hemperegni is fog! A 2015-ös Infinityben is házon belül tesz-vesz, de az egész olyan benyomást kelt, mintha megmutatná, milyen fényűző élete lett az azóta eltelt években. 

Rihanna

Az első klipje, a Pon De Replay 2005-ből származik, akkoriban a klipekben már nem annyira fetrengeni volt szokás, inkább a klubokban dögösködni. Rihanna is így tett, érdemes megfigyelni a nadrágját, amelyből ma már négy-öt is kijönne neki. A legutóbbi videója a Work, ez idén jött ki, és nagyjából ugyanezt csinálja benne. Csak most a klip végén még kevesebb rajta a ruha, és a mellbimbója is látszik.

Madonna

Madonna első klipje az 1982-es Everybody, amelyben igazából semmi sem történik: áll egy színpadon, és táncolgat, néha nyögdös is. Ennyi év távlatából elég aranyos. A legutóbbi pedig a tavalyi Bitch I'm Madonna, amelyben arról énekel, hogy ő bármit megtehet, hiszen ő Madonna. És a klip is erről szól.