A Tv2-től április elsején kirúgott Kárász Róbert a 24-nek adott interjút, amiben beszélt a csatorna új hírigazgatójáról, Kökény-Szalai Vivienről és a TV2 tulajdonosáról, Andy Vajnáról is.

Kárász Róbert a lapnak elmondta, nem érte teljesen váratlanul, hogy kirúgták:

Valahol éreztem Kökény-Szalai Vivien odakerülésével, hogy ha lesz változás a Mokkán belül, akkor nem elképzelhetetlen, hogy engem is fog érinteni. A bemutatkozó estéjén elmondta, hogy nincsen patája, nincsenek szarvai és őt is anya szülte, még egymásra is mosolyogtunk. Aztán végül ő rúgott ki.

Kárász kirúgása a TV2-től azért is lehet furcsa, mert a csatorna tulajdonosa, Andy Vajna Kárász Róbert jótékonysági rendezvényein rendszeres résztvevő.

Andy Vajna minden egyes macis rendezvényemen ott volt, és évek óta sok millió forinttal támogatja a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt. Nekem is furcsa ellentmondás volt, hogy ő a tulajdonos, és az új hírigazgató ettől a kapcsolattól függetlenül utcára tesz. Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy a kirúgásom napján küldött üzeneteket nyilvánosság elé tárjam, de annyit elárulhatok, hogy Vajnát is váratlanul érte a döntés.

– mondta Kárász, aki hozzátette, hogy egyébként nem volt oka csalódni Andy Vajnában, mert korábban semmi érdeke nem fűződött ahhoz, hogy alapítványát minden áron több millió forinttal támogassa:

Ez a részéről és Timi részéről egy nagyon gáláns gesztus volt. Szerintem ő nem tudott arról, hogy mi készül.

A kérdésre, hogy kirúgását megindokolták-e, Kárász a következőt mondta:

Egy nagyon szűkszavú tájékoztatás volt. Azt mondta Vivien, hogy a menedzsment nem kíván együtt dolgozni velem a jövőben. Ez volt az egyetlen mondat.

És hozzátette:

Nyolc év alatt soha nem késtem, nem követtem el olyan szakmai hibát, ami magával vont volna egy elbocsátást.