Hivatalosan megerősítették, hogy Prince-nek nem volt végrendelete.  A bíróságtól az elhunyt zenész nővére, Tyka Nelson kérte, hogy rendezzék testvére hagyatéka sorsát, ez szerdán reggel, egy Minnesota államban (itt élt és dolgozott) tartott megbeszélésen kezdődött el. A vagyont Prince testvérei között osztják el, és a következő hat hónapban - amíg az örökösök választanak valakit erre a feladatra -  Bremer nevű vagyonkezelő kezébe a nem-pénzbeli javai sorsát. (Úgy tudni, csak a lakóépületével egybekötött stúdiókomplexuma legkevesebb 150 millió dollárt ér, ami körülbelül 41 milliárd forint.)

A lap arról is ír, hogy Prince 2009 óta Percocet-függő volt. Ez egy nagyon erős fájdalomcsillapító, amelyet először a csípőpanaszai miatt írtak fel neki. Valamikor 2010 körül megműtötték, hogy javítsanak a helyzeten, de addigra már végzetesen rászokott a gyógyszerre. Hat nappal a halála előtt közel volt ahhoz, hogy túladagolja magát vele, élete utolsó hetében pedig legalább négyszer járt gyógyszertárban, hogy újabb adagot szerezzen. A hatóságok most azt próbálják kideríteni, ki írta fel neki a gyógyszert, és milyen körülmények között.

A TMZ azt is kiderítette, hogy Minnesotában nem tiltja törvény, hogy pólóra, bögrére, vagy bármire nyomtassák egy elhunyt arcképét, amit sokan kihasználnak: a rajongókból próbálják megszedni magukat, mindenféle emléktárgyakkal. Az örökösök már most készülnek a perre, de egyelőre kivárnak.

Eközben az LAist arról ír, hogy a zenész nyilvános búcsúztatását május 6-án tartják, Los Angelesben. A lap szerint a városházánál várják majd a rajongókat, helyi idő szerint délután ötkor. Prince számos zenésztársát meghívták fellépni - egyelőre nem tudni, ki jön el, de itt a nyilvános Facebook-esemény.