A 27 éves Josephine Gillan korábban szexmunkásként kereste a kenyerét, de aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve jelentkezett a Trónok harcába, ami teljesen megváltoztatta az életét, legalábbis a Sun szerint.

A sorozatban testhezálló szerepet kapott: hat részben formálhatta meg a Marei nevű prostituált karakterét. A dolog annyira jól sikerült, hogy  többé nem is kell pénzért szexelnie. Maximum a filmvásznon.

"A Trónok harca mentett meg a prostitúciótól, és sokkal erősebb emberré tett"

– nyilatkozta a lapnak Josephine Gillan, akinek valóban nem volt könnyű sorsa.

Gyermekkorát egy szexuális zaklatás, az alkohol és a drogok tették tökre. Miközben anyja egy erőszakos kapcsolatból menekült, ő 24 különböző általános iskolába járt, 12 évesen pedig nevelőanyához került. Később aztán a szexiparban kezdett dolgozni, prostituált lett, illetve Sophie O'Brien művésznéven  felnőttfilmekben szerepelt

A fiatal nő élete azután vett hatalmas fordulatot, hogy jelentkezett a népszerű fantasy sorozatba. 

Egy fiatal nőt kerestek, akinek természetes mellei vannak, nincsenek tetoválásai, és aki nem bánja, hogy meztelenül filmezik. Ezért azonnal beküldtem egy képet. Visszaírtak, hogy engem akarnak, ami nagyon izgatottá tett, mert nagyszerű lehetőséget kaptam az igazi színészkedésre. Akkor még fogalmam sem volt, hogy mennyire meg fogja változtatni az életemet

– emlékezett vissza a kezdetekre.

Josephine Gillian eddig összesen hat részben volt látható, de ezzel koránt sincs vége sorozatbeli pályafutásának, hiszen a legutóbbi epizódban is felbukkant, sőt, a hetedik évadra is leszerződtették. Egyik leghíresebb jelenetében neki jutott megtiszteltetés, hogy Kisujj bordélyházában Oberyn Martell-lel orgiázzon.

A rajongók ennek kapcsán gyakran megkérdezik tőle, hogy igazából is szexelt-e, amire általában azt szokta felelni:  "Miért, a sárkányok és a zombik igaziak?"

Az igazság az, hogy a férfi színészek annyira kellemetlenül érzik magukat a szexjelenetek során, hogy érezni szoktam, ahogy idegesen reszketnek alattam. Azt hiszem, lámpalázban szenvednek, mivel szinte teljesen meztelenek, és általában körülbelül 30 fős stáb van a forgatáson

– tette hozzá.

Josephine Gillan nem túlzott, amikor azt állította, hogy a Trónok harca megváltoztatta az életét. A sorozatnak köszönhetően ugyanis egy csapásra beindult színészi karrierje. Szerepet kapott két független filmben, illetve egy misztikus horrorban, amit idén nyáron forgatnak Mexikóban, így végleg hátat fordíthatott a prostitúciónak.