A hétfő este negyed 7-kor elhunyt olasz színészt nem kell Magyarországon bemutatni, hisz filmjei nagyon népszerűek itthon. Ugyanakkor lehet, hogy van pár olyan dolog, amit nem is sejtett a Bud Spencerről.

Nincs kettő négy nélkül

Az nem titok, hogy Carlo Pedersoli eredetileg úszó és vízilabdázó volt. Ő volt az első, aki hazájában elsőként egy perc alatt úszta le a 100 métert. Sőt! Még az 1952-es és 56-os Olimpián is képviselte Olaszországot. Azt viszont lehet, hogy már kevesebben tudják, hogy mindemellett még jogi diplomát is szerzett.

Akit buldózernek hívtak

A Bud Spencer név eredete sem rejtély, hisz a Bud a kedvenc amerikai sörmárkáját takarja, a Spencert pedig Spencer Tracy színész után vette fel. 1967 óta ez a művészneve. De azt tudták, hogy repülőgép és helikopter pilóta is? A Mindent bele, fiúk! című filmje forgatása után lett teljesen megszállottja a repülésnek. Később vett is egy légitársaságot. 

Banános Joe

Lehet, hogy Olaszországban nem volt ünnepelt sztár, de a 78. születésnapját 100 vendég társaságában töltötte Berlinben. Tudják mi volt a desszert? Egy nagy tiramisu pite.