Szeretünk rendszeresen megemlékezni a Magyarországon tartott szépségversenyekről, de az esetek nagy többségében már csak az eredményekről vagy a győztes reakciókról tudunk beszámolni.

Most azonban a Miss International stábjának köszönhetően ön is beleshet a kulisszák mögé, vagyis végre egy életre megértheti, miért rettentően nehéz a szépségkirálynő-jelöltek élete, és hogy a felkészülés folyamatában mivel akarják a szervezők még ettől a nehéz élettől is elvenni a kedvüket.

Ezen a versenyen nem az a cél, hogy úgy bánjanak a lányokkal, mint a hímes tojással - emiatt is rendhagyó a Miss International Hungary.

Szerencsére a lányok  kitartó jelleműek, és  mindvégig állták a sarat. Aztán hárman koronát is kaptak. 

Meister Natália és Kemény Dávid kapta a felkérést, hogy egy afféle valóságshow-jellegű videósorozatot készítsen a lányok felkészüléséről. Ezek a felvételek igen progresszívra sikeredtek, általában nem ilyen stílus jellemzi a szépségversenyek hangulatát.

tehetség

Mindenekelőtt a Miss Talent-re hívjuk fel a figyelmét, amely a teljes verseny egyik szegmense, afféle vízválasztóként funkcionál, tehát ha valaki nem fejlődik úgy, ahogy egy Miss International-nek fejlődnie kell, nagy valószínűséggel ki fog esni a versenyből. Idén is így történt, most ketten vettek könnyes búcsút a többiektől. Mások azonban megmutatták, mi az a tevékenység, amiben nemes egyszerűséggel lehengerlően tehetségesek.

Amint látható, a hangsúly a táncra (rúdtánc, akrobatikus kánkán, balett, modern versenytánc, hastánc) helyeződött, de volt, aki

saját, angol nyelven írt könyvéből olvasott fel egy határozottan hangsúlyosnak tekinthető részletet.

A bikiniversenyt Miss Cegléd nyerte azzal, hogy így festett. A kattintás után a többieket is végignézheti.

Eddig egyébként úgy jutottak el, hogy miután megtanultak járni, ellenőrizték a súlyukat, kipróbálták a squash-t, és azt a rettentő stresszfaktort is át kellett vészelniük, hogy elvették tőlük a mobiljaikat.

Rettegés, erőszak, sírás

Ha szeretne látni sikítozó, rettegő, harcművészkedő és zokogó szépségkirálynő-jelölteket, az alábbi videóban mindre talál példát. 

Ahogy arra is, amint bogarakkal és különböző hüllőfélékkel fotózkodnak bátran, hogy később tiszta erőből megdobálják egymást gumilabdával. (Nincs összefüggés a két tevékenység között). 

Az elképesztő izgalmakat követően hüllőszelídítőből pin-up lányokká vedlettek át, ami elég erős kontraszt, de legalább megkapták az ehhez szükséges kellékeket. A videóból kiderül, ki lett a legpin-upabb lány, tekintse meg! 

Az ötödik nap már nem volt olyan jópofa: ekkor a lányok lelkét csavargatták jobbra-balra azzal, hogy ki kellett próbálniuk, milyen érzés a lábuk helyett kerekesszékkel közlekedni.

Megható pillanatok következnek, pláne, amikor a kisfilm végén egy Marietta nevű lány mesél arról, milyen mozgáskorlátozottként élni (Ő 23 évesen került kerekesszékbe, miután átesett egy szórakozóhely korlátján.)

Ha már úgyis szeretik a táncot... 

A 6. napon egymást taposva választották ki azt a ruhát, amelyet a döntőben szeretnének viselni, majd Lemesánszky Mónika balettoktató próbált beléjük verni némi balettos mozgáskultúrát. Nem volt könnyű feladat.

Végül  Luis Cano, a zsűri elnöke értékelte négy lány teljesítményét, majd egyiküktől,  Drábóczi Dominikától elbúcsúzott. 

A döntő

Aztán eljött a várva várt utolsó nap, ahol először még így utoljára megríkatták a lányokat azzal, hogy meglepetésszerűen együtt vacsorázhattak a családjukkal. 

A döntőn végre kiderülhetett, melyikük a legalkalmasabb az életre (vagy legalábbis a királynői koronára). Itt a győztesek nem két udvarhölgy és a királynő-felállásban győzedelmeskedtek, hanem hárman is kaptak koronát, amellyel a külföldi versenyen képviselhetik Magyarországot: 

  • Borics Berta (Cegléd) lett a Miss Face of Beauty
  • Pásztor Noémi (Szabadka) Miss Grand, és 
Hartó Rebeka a Miss International Hungary.

Az udvarhölgyi rangot Bukovics Evelin és Pogány Rubina kapta.  

A lányok elégedettek voltak az eredménnyel, Miss Grand, azaz Pásztor Noémi a Velvetnek azt mondta, ő kifejezetten ezt a címet szerette volna elnyerni, mert ez az, ami képviseli élete meghatározó gondolatát, a világbékét. Erre egyébként már a bemutatkozó videójában is utalt. 

Befejezésül íme a szépségversenyes valóságshow-kálvária utolsó videója a döntőről: