Amikor Hollywood leghíresebbjei úgy döntenek, hogy megszabadulnának a másiktól és minden olyantól, ami a házasságukkal jár, tudják, hogy a legjobbat kell választaniuk. Ez jelen esetben Laura Wasser, a legkeményebb válóperes ügyvéd Hollywoodban. Gyakorlatilag előre lehet tudni, hogy az nyer, aki először megszerzi őt magának.

Angelina Jolie-nak könnyű dolga volt, hisz Wasser képviselte őt 2003-ban is, amikor elvált előző férjétől, Billy Bob Thorntontól. Nyilvánvaló volt, hogy a színésznő most is őt kérte fel ügyvédjének, amikor szeptember 19-én beadta a válókeresetet Brad Pittel szemben. Jolie a válási papírokban a szokásos

kibékíthetetlen ellentétekre

hivatkozott, illetve kérvényezte hat gyerekük felügyeleti jogát, azzal a feltétellel, hogy Brad Pitt csak látogathatná őket. Gyerektartásra nem tart igényt, a sajtóban megjelent nyilatkozatában pedig arra hivatkozott még, 

hogy családja egészsége miatt döntött a válás mellett.

Ha lehet hinni a pletykáknak, miszerint Brad Pittnek alkoholproblémái vannak, illetve rendszeresen bántalmazta gyerekeiket lelkileg és fizikálisan is, akkor valószínűleg Pittnek kellett volna megszereznie Laura Wassert ügyvédjének.

Ugyanis Wasser képviselte Johnny Deppet is idén nyáron, miután Amber Heard arra hivatkozva akart elválni tőle, hogy a színész bántalmazta őt. Laura Wasser az utóbbit bizonyító fotók ellenére sem félt elvállalni Depp képviseletét az ügyben, aminek a vége az lett, hogy Heard visszavonta a vádakat, és megelégedett 7 millió dollárral, amit aztán jótékony célokra ajánlott fel.

Ha Heard vádjai valóban igazak voltak, Johnny Depp tényleg jól járt azzal, hogy Laura Wassert kérte fel ügyvédjének, még akkor is, ha a válás látszólag erősen megrázta őt anyagilag, a színész a napokban ugyanis több házát is elkezdte árulni.

Persze nem Depp az egyetlen híresség Hollywoodban, aki azonnal lecsapott Wasserra, amikor válásra került a sor. Drew Barrymore szintén a nyáron vált el Will Kopelmanntól, ez pedig  – főleg Deppékhez képest – csendben és nagyon gyorsan lezajlott. Utóbbi miatt is fordulnak a celebek előszeretettel Wasserhoz, akinek segítségével minimalizálni tudják a válással járulékos károkat, vagyis hogy a lehető legkevesebb infó szivárogjon ki a sajtó számára.

Laura Wasser

A jelenleg 48 éves Laura Wasser Beverly Hillsben született és a Berkely-re járt, majd a Loyola jogi egyetemen szerzett diplomát 1994-ben. Mindkét szülője ügyvéd, apja, Dennis M. Wasser pedig szintén híres és elismert válóperes ügyvéd, aki többek között Tom Cruise-t és Steven Spielberget is képviselte.

Wassernek két gyereke van, és egyébként maga is elvált. Teljes neve Laura Allison Wasser, monogramja így L.A.W. ami angolul annyit jelent: jog.

Laura Wasser egy 2012-es interjúban azt mondta:

Tudom, hogy mindenki szerint pit bull vagyok, de valójában csak eredmény-orientáltnak tartom magam. Egy ügyvédben mindenki azt keresi, hogy megoldja a problémáit, főleg ha az ügy bíróságra kerül.

Pont egy héttel azelőtt, hogy kiderült, Angelina Jolie és Brad Pitt válnak, Wasser a Vanity Fairnek is interjút adott.

Próbálom nem belevinni a személyes érzéseimet az ügyeimbe. Az én dolgom az, hogy minden szükségeset megtegyek annak érdekében, hogy a felek megállapodjanak, ha pedig elválnak, minél több pénzük maradjon

– mondta Wasser, aki a házasságra egyfajta üzleti megállapodásként tekint. Legalábbis erre utal azon kijelentése is, hogy szerinte azok, akik rendes házassági szerződést kötnek, tovább maradnak házasok, mivel még az esküvő előtt megbeszélték azokat a dolgokat, amik mások számára nehezen megy és a későbbiekben esetleg elválnak miatta.

Egy későbbi, 2013-as Telegraphnak adott interjúban elhangzott mondatát pedig akár a névjegykártyájára is nyomhatná:

Csak azt tudom, hogyan kell elválni. Azt nem, hogy kell házasnak maradni.

Wasser tudása természetesen nem olcsó. Óránként 850 dollárt, vagyis közel 250 ezer forintot kér el, és ritkán vállal el olyan ügyeket, ahol az ügyfélnek 10 millió dollárnál kevesebb a vagyona.

Egyébként ha most azon gondolkodna, milyen érdekes, hogy mostanában kifejezetten sok híresség dönt hirtelen a válás mellett, ne csodálkozzon, mert ezekről mind Laura Wasser tehet. Sokszor ugyanis azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy várjanak addig, amíg más híresség beadja a válókeresetet, és annak híre bejárja a sajtót:

Ilyenkor azt mondom az ügyfeleimnek: Van valaki, nem mondhatom el, hogy kicsoda, de mindenképpen várja meg, és adja be a válókeresetet vele egy időben.

Ezért fordulhatott elő, hogy idén vált el Johnny Depp és Amber Heard, Drew Barrymore és David Kopelman, illetve folyamatban van Ben Affleck és Jennifer Garner válása is, akik közül utóbbit szintén Wasser képviseli. De az ő ügyfele volt Denise Richards is, aki Charlie Sheentől vált el, illetve Gwen Stefani, Jessica Simpson exférje, Nick Lachey, na meg Kim Kardashian, aki akkor kereste meg Laura Wassert, amikor Kris Humphriestól akart elválni.

Természetesen Wasser tippje, miszerint akkor kell válni, amikor mások is, Jolie-éknak valószínűleg nem fog bejönni, hisz hétfő óta mással sem tud foglalkozni a világsajtó, csak azzal, hogy mégis mi az oka annak, hogy ezek ketten 12 évnyi együttlét és 2 évnyi házasság után elválnak.

Azon viszont ne csodálkozzon, ha utóbbit kihasználva az ősszel még több híresség dönt majd úgy, hogy véget vet házasságának, reménykedve abban, hogy rájuk már kevesebben fognak figyelni.

(forrás: TMZ / US Weekly / Mirror / Hollywood Reporter)