Szinte mindenki ismeri a Seven Nation Army című számot, ha máshonnan nem, hát focimeccsekről biztosan, ez az egyik legnépszerűbb szurkolói rigmus. Az öt évvel ezelőtt feloszlott The White Stripes most Facebook-oldalán akadt ki azon, hogy a dal bekerült egy Donald Trumpot népszerűsítő videóba. (Erről a számról van szó, ha esetleg még nem hallotta volna.)

„A zenekar kijelenti, hogy semmi köze ehhez a videóhoz. Felháborítónak tartják a szám illegális felhasználását” - írták a közösségi oldalukon. 

Idén augusztusban már megjelent egy rajongó által készített Trump-videó, amibe bekerült a dal, de az nem teljesen világos, hogy ezért háborodott fel a zenekar vagy egy másik, azóta már törölt klip miatt. Az biztos, hogy ezt a videót nem az elnökjelölt kampánystábja készítette. (Persze akad zenész, aki valószínűleg örülne, ha az ő dalával kampányolna minden idők legbizarrabb amerikai elnökjelöltje.)

Annyit lehet tudni még az ügyről, hogy a Pitchfork megkérdezte Jack White menedzserét, hogy pontosan melyik videóról van szó. Ian Montone sejtelmes választ adott. 

Ha nem találják a videót, az csak azt jelenti, hogy az ügyvédeink jól végzik a dolgukat.

Via Huffington Post, Pitchfork