A 23 éves énekesnő a Variety-nek adott interjújában beszélt nyíltan az első szerelméről és a nemi identitáskereséséről. Elmondása szerint egész életében nem értette a saját nemét és a szexualitását.

Már régen is gyűlöltem azt a szót, hogy biszexuális, mert beskatulyázva éreztem magam tőle, mert én nem úgy gondoltam egy emberre, hogy azt most fiú vagy lány. Valamikor ötödik vagy hatodik osztályos koromban világosodtam meg.

- mondta Miley Cyrus, aki ezzel együtt le is szögezte, hogy az első párkapcsolata egy lánnyal volt.

Az LMBTQ (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek, Queerek) közösségében még jobban megismerte magát. A szövetség Los Angelesi-központjában találkozott egy olyan valakivel, akit nem identifikáltak sem nőként, sem férfiként, egyszerre volt csajos és maszkulin, és olyan kapcsolat alakult ki köztük, amihez foghatót még nem tapasztalt senkivel.

A pánszexualitás

Több mint biszexualitás, mert a pánszexuálisok nem csak az azonos neműekkel való kapcsolatra nyitottak, hanem olyan emberekhez is  vonzódhatnak, akiket nem feltétlenül lehet egyértelműen nőként vagy férfiként azonosítani.

Felmerülhet a kérdés, hogy ez mennyiben változtat Liam Hemswothszel való kapcsolatán?  Itt visszakanyarodhatunk arra, hogy Milye Cyrus nem a neme alapján ítéli meg az embereket. A pánszexualitásba pedig belefér az, hogy egy nő egy férfiba legyen szerelmes.

Nem vagyok hetero, nem vagyok meleg. Egyik sem vagyok. Egyszerűen ennyi, és kész.

Variety