Vajna Tímea üzletasszony, kormánybiztosné október 14-én a nagyközönség előtt is megnyitotta fánkozóját, amely rögtön másnap bezárt. A tiszavirág-életű Mr. Funk elméletileg november 4-én nyitna meg ismét, a grand openinget követő 21 napos zárvatartás után. Erről Vajna Tímea, az üzlet társtulajdonosa rakott ki a napokban egy fotót az instagramjára.

A bezárás óta (amelyre hivatalos indoklás azóta sem érkezett, mindössze annyi, technikai okokból történt) többször megkerestük Vajnát, illetve az üzlet másik tulajdonosát, Gomez Norbertet is. Előbbit nem sikerült elérnünk, utóbbit viszont igen: azt mondta, hogy a tervezett nyitásról továbbra sem tud semmit se mondani, és

nem is érti, „hogy mit posztolgat Timi”.

Pedig ezek szerint az üzletasszony már Marokkóban előbb tudta, hogy mikor nyitnak ki újra, mint társa. November 2-án, szerdán már egy fotózás is volt a Mr Funkban, és behívtak pár alkalmazottat is. Ugyanígy, csütörtök reggel is legalább akkora személyzet tartózkodott a fánkozóban, mint a nyitás idején. 

De! Ha tényleg, péntektől megint lesz Mr. Funk, akkor ezt miért nem közölték rendesen, egyértelműen kommunikálva?

Minimum furcsa, ha egy frissen megnyitott, majd lassan három hete zárva tartó üzlet sehol sem jelzi hivatalosan, hogy 24 óra múlva újra fogadják a vendégeket, főleg, ha abból indulunk ki, hogy a nyitás körül mekkora volt a felhajtás. A 11 ezer lájkolóval rendelkező Facebook-oldalon még mindig az október 15-i poszt van kint.  

Pedig az előkommunikáció szépen fel volt építve: Vajna Tímea férje, a filmügyi kormánybiztos Andy Vajna médiumaiban való szereplésekkel, a két TV2-s promóval és az egész napos Rádió1-es élő, helyszíni bejelentkezéssel. 

A fánkozónál a következőket tapasztaltuk:

  • felkapcsolták a kültéri díszvilágítást;
  • jött egy férfi, aki hozott új, frissen tisztított lábtörlőket, és elvitte a régieket;
  • egy rakomány papírtörlőt is hoztak;
  • az ablakon bekukucskálva láttuk, hogy gőzerővel készülnek a friss fánkok;
  • több járókelő is érdeklődött a nyitással kapcsolatban, amire a „most már hamarosan lehet jönni megint” választ kapták.

Mindezekből arra lehet következtetni, hogy tényleg, de TÉNYLEG újra nyitva lesz a Mr. Funk.

De miért zárták be? És mi van ott?

Információnk szerint a nyitásközeli állapot csak látszat. Egyesek tudnak elromlott gépről, aminek az alkatrészére még mindig várnak, hogy megérkezzen Amerikából, más pedig nem tud ilyenről. Lehet, hogy szombaton megnyitnak, de az is lehet, hogy nem. Annyi biztos, hogy az alkalmazottak az október 15-én bejelentett bezárás hírétől függetlenül ugyanúgy bejárnak dolgozni, vagyis „dolgozni”.

Úgy csinálnak, mintha nyitva lennének.

Megsütik a fánkokat, és mindig vannak jelentkezők, akik azok nagy részét meg is eszik, de a maradék feltehetőleg a kukában végzi. Pedig akár el is lehetne osztogatni, mint a nagy megnyitó idején. Tehát, hogy pontosan miért is kell gyártani a fánkokat, azt nem tudni, de az elég jó duma, hogy folyamatosan tökéletesítik az édességet.

@missuniversehungary2016 @mrfunk_budapest #missuniversedonut

Timea Vajna (@timeavajna) által közzétett fénykép,

Mivel mindenki ugyanúgy bejár a Mr. Funkba dolgozni, mintha nem is lenne zárva, ezért a fizetés ugyanúgy jár(na) nekik. (Erről nincs értesülésünk, mert még nem volt fizetésnap, de potyára csak nem járnának be több mint két hete, hogy a semmiért mímeljék a munkát.) Hogy rendesen be vannak-e jelentve? Úgy tudjuk, erről inkább nem beszélt senki. Az viszont tény, hogy a céginfo.hu-n a Mr. Funk Kft. létszáma 1 fő. A bejelentésnek persze lehet némi átfutási ideje, sőt, akár az is lehet, hogy többen beszámláznak, illetve az sem kizárt, hogy a vendéglátó iparban jellemző egyszerűsített munkaszerződés szerint foglalkoztatják az alkalmazottakat. De, ha minden oké, akkor arról miért ne lehetne beszélni?

Az látszik, hogy Vajna Tímea dolgozik egyedül ebben a cégben, ügyvezetőként. Gomez Norbert, aki május 25-ig látta el ugyanezt a tisztséget, már csak tulajdonosként van jelen a Mr. Funk Kft.-ben a Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft. mellett, ami szintén Andy Vajna feleségéé.

A Mr. Funk először április elején adott életjelet magáról.

Azóta, több mint fél éve, leszámítva azt az egy napot, október 14-ét, amikor talán még profitot is termelt, ránézésre csak pénznyelőként funkcionál.  

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas