Playbackkel indított az X-faktor élő adása, vagyis az RTL énekes tehetségkutatóját egy Biebers-szám tátogásával kezdte a döntőbe jutott 11 énekes.

Azért csak 11, mert az, hogy ki a tizenkettedik, aki a versenyből kizárt Petics Kristóf helyére került be, csak ezután derült ki. Igaz, mi már pénteken is tudtuk, hogy a 15 éves Mata Richárd lesz az.

Egyébként tényleg nagyon fiatalosra vették az új X-faktort a megújult zsűrivel, akik Xzibitre vonultak be, közvetlenül azután, hogy Istenes Bence táncolt.

Annyi változás történt még, hogy idén gyorsan le fogják darálni a műsort, ami azt jelenti, hogy az első három adás során rögtön 2-2 ember fog kihullani – egy a közönségszavazatok alapján, egy pedig párbajon.

A fiúk

Mata Richárd, hogy fokozza a bekerülése miatti könnyezést, egy Caramel-számmal kezdett, a közönség természetesen sikongatott, én pedig még mindig állítom, hogy a 15 éves kissrác lazán megnyerheti az idei X-faktort. 

Puskás Peti csapatába Matán kívül még az ukrán származású Gorbunov Dimitrij is bejutott, aki az elmúlt hónapokban majdnem tökéletesen megtanult magyarul, de énekelni még nem próbált meg ezen a nyelven. A fiúk közül a harmadik Dánielfy Gergely volt, akiből Puskás Peti nagyon lányokkedvencét szeretne csinálni.

A zenekarok

Idén ByeAlex mentorálja a zenekarokat, akik közül a Soulbreakers volt az első. Biztos jó volt az előadásuk, kár, hogy ebből a tévé előtt ülve semmit nem lehetett hallani, ugyanis a hangosításnak köszönhetően csak egy lapos zümmögés volt az egész. Pont mint egy lottósorsolásra meghívott random zenekar, és ez nem az ő hibájuk.

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

A négytagú Ham ko ham egy erősen megdöbbentő feldolgozás-sorozattal érkezett - Hip hop boyz-számokat énekeltek, ami annak ellenére, hogy ijesztően hangzik, nem volt rossz. A Crossroadsból Jaggers-szé átkeresztelt harmadik zenekar szintén megszívta a hangosítással, de ezek szerint ez egy ilyen műfaj, csak élőben szabad X-faktort nézni.

A 25+-osok

Gáspár Laci a 25 éven felülieket kapta, akik közül a drámával továbbjutott Balogh Eszter dalát a Soulbreakershez hasonlóan félrehangosították, emiatt ennek is lottósorsolós esztrádműsor hangulata lett.

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

A szintén 25+-os Ónodi János talán a legkülönlegesebb hangszínű énekes a mezőnyben, épp ezért elég nehéz neki számot találni, most nem is nagyon sikerült. A harmadik ebben a csapatban Fejes Szandra volt, akinek már most felajánlhatna valaki egy lemezszerződést, teljesen felesleges itt bohóckodnia a többiek közt.

A lányok

A lányokat Tóth Gabi kapta, aki Jáger Kingából megpróbált Beyoncét csinálni – erre egy szélgéppel is rásegítettek. Opitz Barbarán viszont nem változtattak sokat. Még mindig hihetetlenül sok haja van, és a hangja sem változott sokat a válogatók óta.

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Ezzel szemben Vince Alíz Lizán túl sokat is változtattak. Nem biztos, hogy be kellett volna festeni a haját, de kit érdekel, ha ilyen hangja van?! Tóth Gabi élete legjobb döntése volt, hogy beválogatta őt a csapatába.

A közönség a legkevesebb szavazatot Balogh Eszternek adta, aki már 15 éve próbál híres énekesnő lenni, de ez most sem jött össze neki, ő lett az első kieső.

A másik két legkevesebb szavazatot kapott Fejes Szandra és a Jaggers kapta, így párbajozniuk kellett, ami azt jelenti, hogy újra színpadra kellett állniuk. 

A mentorok végül úgy döntöttek, hogy a Jaggersnek kell hazamennie, Fejes Szandra folytathatja a versenyt, így a túlzottan is kontrasztosra festett szakállú Gáspár Lacinak maradt még két mentoráltja.

A jövő héten ugyanígy ketten esnek majd ki, hogy karácsony előtt már mindenki csak és kizárólag a beiglire tudjon majd koncentrálni.