A 2009-ben elhunyt Michael Jackson fia, Prince Jackson a Los Angeles Times-nak adott maratoni hosszúságú interjúban többek közt elmondta, hogy büszke arra, hogy ő Michael Jackson gyermeke. Szerencsére azért ennél váratlanabb dolgokat is.

A 19 éves fiatalember ugyan nem tud sem énekelni, sem táncolni, de a már elkezdett dolgozni szórakoztatóipar másik térfelén: nemrég produkciós céget alapított, King's Son Productions néven.

A popkirály fia, pontos nevén Michael Joseph Jackson Jr. nyilván nincs könnyű helyzetben. Gyökerei miatt sokan azt várnák tőle, hogy ő is zenei karriert épít, pedig ez őt egyáltalán nem izgatja.

My life

Prince Jackson.* (@princemjjaxon) által közzétett fénykép,

  • Az interjúban arról beszélt, hogy mindig is a színfalak mögött képzelte el az életét. Már 16 évesen riporterként dolgozott az Entertainment Tonightnak.
  • Mesélt apjához fűződő kapcsolatáról is, elmondva, hogy édesapja mindig arra figyelmeztetette: ne bízzon senkiben.

Tudom, ez elég rosszul hangzik, de nagyon sok ember valóban csak a saját maga érdekeit nézi. Nem érdemes valakiben megbízni csak azért, mert akkor éppen jó ötletnek tűnik. Nagyon sok ember van, aki csak azért akar kapcsolatba lépni velem, mert Michael Jackson fia vagyok.

  • Prince Jackson tisztában van vele, hogy egyáltalán nem volt hagyományos élete eddig, de most már megbékélt vele. Azzal is, hogy a biológiai anyja, Debbie Rowe lemondott a szülői jogairól 2001-ben, viszonyuk barátinak mondható, és ezzel elégedett.
  • Elárulta azt is, hogy nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy két anyafigura is volt az életében, a nagymamája és az unokanővére, Frances.
  • A 19 éves fiú szerint Michael Jackson mindig is felnőtt emberként kezelte őt. Azt is elmondta neki, hogy testvéreivel azért kell(ett) maszkot viselniük, amikor apjuk mellett, nagy nyilvánosság előtt mutatkoztak, hogy később legyen saját életük, ne kelljen a média elől bujkálniuk. És ez jó ötlet volt: apjuk nélkül senki sem ismerte meg őket.
  • A fiatal Jackson jelenleg a kaliforniai Loyola Marymount Egyetem vállalkozásmenedzsment karán tanul. Az egyetem első évében elvégzett egy gyászkurzust is, ami segített neki feldolgozni édesapja elvesztését. 

 Nem hiszem, hogy valaha képes leszek túllépni a halálán. Mindig hiányozni fog.

  • Elmondta azt is, hogy minden lehetséges módon bevonja az életébe az emlékét, így próbálja túlélni a veszteséget.
  • Arról is megemlékezett, hogy gyerekkorában milyen büszkén mutatta neki az apja a Thriller klipjét és a Moonwalkert. Nagyon szerették még a James Bond-filmeket és a Gyűrűk ura-trilógiát is a családi filmezéseknél. A Gyűrűk ura-filmeket Jacko mindig megállította, és megpróbálta kitalálni, hogy mi lesz a következő jelenetben.
  • Prince Jackson nemrég alapította a találó nevű King's Son Productions nevű videoklipeket gyártó cégét, amelynek első darabja Omer Bhatti Automatic című klipje lett.
  • „A zene az életem legfontosabb része” – közölte még Jackson az interjúban, amelyből az is kiderült: már gyerekkorában közölte apjával, hogy producer, rendező akar lenni. 

Via People