A rapper november 19-én, szombaton este Sacramentóban adott koncertet, de nem volt benne túl sok köszönet. A helyszínre másfél órás késéssel érkezett és csak három számot nyomott le, mert aztán hirtelen a média, a rádióadók, Jay Z, Beyoncé és Mark Zuckerberg miatt kezdett hőzöngeni, és közben annyira felidegesítette magát, hogy fellépését megszakítva lelépett.

Produkciója a közönségnél is kiverte a biztosítékot. Olyasmiket kiabáltak neki, hogy

baszd meg Kanye,

miközben visszakövetelték jegyeik árát (amit meg is kapnak.)

A rappernek nem ez volt az első ilyen megnyilvánulása. San Joséban tartott koncertjén a politika miatt kelt ki magából, megjegyezve, hogy nem szavazott, de ha megtette volna, akkor Donald Trump lett volna a befutó. A közönség akkor sem zárta a szívébe, különféle tárgyakat hajigáltak felé, ezért végül a gyors távozás mögött döntött.

Kanye West a népharag ellenére egy csapásra nagyon aktív lett az Instagramon. Bár szeptemberi regisztrációja óta csupán egy képet töltött fel, a hisztibe fulladt koncertet követően több mint 90 posztja volt, amelyek túlnyomó része modellek divatmagazinokból kivágott, homályos fotóit ábrázolta. Hogy miért, az egyelőre nem teljesen világos. Rajongói szerint elképzelhető, hogy mindez egy új zenei- vagy művészeti projekt előjele lehet.

A Twitteren közben megszületett a #KanyeIsOverParty hashtag, amelynek kíséretében a csalódott koncertezők fejtik ki róla nem túlzottan hízelgő véleményüket.

Via The Daily Dot, US Weekly