A Price Water House Coopers könyvvizsgáló cég teljes mértékig magára vállalta a kellemetlen szituációt, amikor a cég egyik munkatársa rossz borítékot adott a díjat osztó színészeknek, Warren Beatty-nek és Faye Dunaway-nek. Emiatt, ahogy azt már írtuk is, először a Kaliforniai álmot hozták ki győztesnek a legjobb film kategóriájában, aztán utólag kiderült, hogy a Moonlight nyert. 

A PwC ugyan már egyszer bocsánatot kért, most némi pontosítással újfent megtette:

Nem csak hogy hibázott a könyvelőnk, de túl lassan is reagált. Cégünk teljes felelősséget vállal a hibák sorozatáért, amelyekkel megszegte a vasárnap esti Oscar protokollját. Partnerünk, Brian Cullinan tévesen a legjobb filmnek járó boríték helyett a legjobb főszereplőt tartalmazó borítékot adta Warren Beatty kezébe. A hiba megtörtént, Cullinan-ék azonban túl lassan próbáltak javítani a helyzeten.

- írták nyilatkozatukban, és hozzátették, hogy rettenetesen érzik magukat amiatt, hogy gyakorlatilag eljátszották a Filmakadémia bizalmát, ami az elmúlt 83 évben minden alkalommal a PwC-re bízta a szavazatszámlálást és a borítékolás folyamatát. A cég a körülményeket kivizsgálja, aztán dönt, hogy milyen lépéseket tesz az ügyben.

Tim Ryan, az Egyesült Államok kongresszusának tagja és a PwC egyik partnere tolmácsolta az érintett Brian Cullinan érzéseit az üggyel kapcsolatban.

Nagyon, nagyon szörnyen, sőt borzasztóan érzi magát. Rettentően feldúlt emiatt a helyzet miatt. De nem csak ő, ez az én hibám is. Mindannyiunk hibája. 

Nyilván Donald Trump is reagált a helyzetre, azt mondta, ez az egész azért történhetett meg, mert a sztárok túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy rátámadjanak vasárnap. 

Azt hiszem, olyan erősen koncentráltak a politikára, hogy végül képtelenek voltak együttműködni.

- mondta a Breitbart News-nak február 27-én, hétfőn.

Nagyon elkeserítő ez az egész. Teljesen elvette a gála csillogását. Jártam már az Oscar-on, de idén egyszerűen hiányzott belőle valami, aztán az egész szomorú végkifejlettel zárult.

Forrás: PeopleUS Magazine