Rubint Rékától már láttunk egy motivációs előadást két évvel ezelőtt.  2015-ös nőnapi fellépésén a Facebookon mocskolódó emberek, és férje, Schobert Norbert elnyomó személyisége volt a két húzó téma, amivel ösztönözni akarta a segítségre szoruló, demotivált nőket és férfiakat. Kíváncsiak voltunk, ennyi idő elteltével változott-e a mondanivalója a témában, ezért idén is ellátogattunk egy előadására (szeretünk tanulni a hírességektől), amelyet a YEL Konferencián tartott.

Rajta kívül többek közt még Fenyő Iván is előadott, aki (erőteljes mimikával) arra ösztökélte a jelenlévőket, hogy legyenek tudatosak, ne zombik.  Az előadás hatásos volt, de száz szónál is többet mond az alábbi videó. [Igen, jól látják, a Forever Living Products-szal kapcsolatban álló Forever TV felvétele ez.]

Na de térjünk vissza Rubint Rékára. 

Amikor kívülről hallgatom, amit gondolnak rólam, vagy ahogyan engem látnak, akkor mindig egy picit beleremeg a lábam meg a térdem. Annyi minden történik körülöttem, hogy ezt már sokszor hallgatni is sok

– ezzel a felütéssel kezdte mondandóját, majd egyből belecsapott a közepébe, és előhozta a Facebook-témát. Elmondta, hogy néhány követője már leszokott az oldaláról, mert kifejezetten borzasztónak tartják. Az hirtelen nem derült ki, hogy azért borzasztó-e, mert annyira elfoglaltnak tűnik, esetleg azért, mert csak simán borzasztó, de a következő mondat rávilágított:

amikor visszakeresek egy posztot, perceken keresztül kell görgetnem, mire megtalálom, hogy mi történt tegnap.

Jókor, jó időben

Ezek után megtudtuk, hogy az egész életünk egy lehetőség-halmaz. 

Az is lehetőség, hogy az ember éppen mihez nyúl, mert ugye az Y-nak két ága van: a) vagy b), és az már csak rajtunk múlik, hogy mit kezdünk vele. 

Egy gyors váltással szóba került a család fontossága, önnön egyszerűsége, és hogy ha valaki elfelejti, honnan jött, akkor fújhatja a sikert. Rubint saját bevallása szerint ezért számít szerencsés alkatnak, amiért mezőgazdasági család sarjaként sosem volt nyári szünete, mert mindig szántani-vetni kellett, egyelgetni a cukorrépát, vagy egzecíroztatni a bárányokat és a néma kacsát. Ezek a tevékenységek tanították meg a munka iránti tiszteletre, alázatra. A sportot meg azért kezdte el 13 évesen, mert a tornatanára kedvesen figyelmeztette rá, hogy 

kizárt, hogy valaha jó sportoló lesz, mivel egy genetikai korcs. 

Ráadásul rettentő sok buktató volt az életében, mert, ahogy ő mondja, tollas volt a háta

sose voltam jókor, jó időben

– hangzott el ismét az emblematikus mondat, olyan sokadszorra, hogy már kezdtünk arra gondolni, az időjárás viszontagságaira céloz. Ez a kijelentés, ha elfelejtették volna, évek óta végigkíséri a fitneszasszony mindennapjait.

A Schobert Norbert-saga

A majdnem másfél órás előadás alatt ráébredtünk arra is, hogy csak akkor lehetünk igazán sikeresek, ha 

mindannyiunknak van egy Norbija. 

Rubint Réka ugyanis a már sokszor emlegetett megismerkedésük történetét is készséggel elmesélte, hogy tanuljon belőle az érdeklődő közönség. Azt mondta, akkoriban ő volt a a tó szélére kiszorított, rút kiskacsa, de egy DVD-castingon összetalálkozott Schoberttel, és nyilván minden megváltozott.

Jókor voltam jó időben

– cáfolta meg alapmondatát, majd hozzátette, hogy akkor nem élt a lehetőséggel, ami nem baj, különben Schobert Norbert nem lenne az ő férje. Itt szeretnénk kicsit szpoileresen megnyugtatni olvasóinkat: ha valaki kifejezetten nem kedves önnel az első találkozáskor, attól még lehet, hogy elviszi Mexikóba. 

A castingon Norbi azt mondta nekem, hogy olyan béna vagyok, hogy szerepelnem kell a DVD-n, mert velem fog azonosulni mindenki, aki totál kezdő. 

A bájos ismerkedésnek akkor nem volt folytatása, és legközelebb csak két évvel később találkoztak, akkor viszont egy hónapos kemény udvarlás után összeköltöztek, aztán Schobert Mexikóba vitte jövendőbelijét.

Akkor gyorsan megnéztem a világtérképen, hogy hol van Mexikó.

Hatalmas király voltam

Miután tisztázódtak a földrajzi viszonyok, el kellett kéredzkedni Réka édesapjától, aki egyből megszerette a fiatalembert, miután elmagyarázták neki, hogy Norbi olyan az aerobikban, mint Kokó a boxban. Elutaztak, visszajöttek, és ezután Rubint a Blikkből tudta meg, hogy Schobert a nyaraláson eljegyezte őt.

A boldog szerelem témakörén át jutottunk el egy újabb fájó ponthoz. Eszerint Schobert nem akarta, hogy dolgozzon, de felesége – több éves tépelődés után – kierőszakolta, hogy mégis engedje. Ehhez azonban szüksége volt arra, amit a légzésterapeutája mondott neki: hogy Rubint nem a saját, hanem Schobert Norbert életét éli.

Azért jártam a terapeutámhoz, mert valami hiányzott.

Ezt a történetet már két évvel ezelőtt is elmesélte:  a Hegedűs Gyula utcában talált egy sportcsarnokot, ahol szeretett volna órát tartani, de nem volt pénze, hogy kivegye a termet. A férjétől nem akart kölcsönkérni

akkor örökké hallgathattam volna, hogy miatta értem el, amit el akartam. Ezért anyukámtól kértem. Nekem semmiről nem volt fogalmam. Email-címem se volt. 

A férj eleinte nem hitte, hogy neje megvalósíthatja az álmait, de nem lett igaza.

Rubint a hét évvel ezelőtti önmagán túl a tizenkilenc éves énjét is méltatta: akkoriban rengeteget tanult, dolgozott és pénzt keresett.

Hatalmas király voltam

– jegyezte meg, majd hozzátette, hogy a troli túl lassú volt, ezért a sok félretett pénzéből vásárolt magának egy Kispolszkit, amivel egyetlen baja volt:

izzadt tőle a lába.

Szóba került még a két évvel ezelőttről ismerhető, a Földre leszületendő gyermekek kérdése, akik Rubint szerint mentorokat választanak maguknak a szülők személyében, és fordítva. (?) Amikor harmadik gyereket vállalt, félt, mert a két idősebbel már könnyebb volt, mivel ők már be tudták kötni magukat az autóban. Aztán egy asztrológiai elemzés során kiderült, hogy nem kell tartani ettől, mert a harmadik kisgyerek

szeretethíd lesz a családban. 

Ez, elmondása szerint, így lett, mert Zalán a Halak jegyében született, akárcsak Rubint Réka édesapja, továbbá a szeretethidak köztudottan jól kezelik a gyerekülést. 

Mit tudtunk még meg Rubint Rékától? 

Az alábbi felsorolásban a fitnesz-üzletasszony gondolatait szó szerint adjuk át.

  • Merjünk nagyot álmodni, és tolni ezerrel, mert a belső kályhád befűti a körülötted lévő világot!
  • Az ember úgy éli meg az életét, amit meglát benne.
  • Inkább másszuk meg a hegyet, ahelyett, hogy kikerülnénk!
  • Minden úgy jó, ahogy van. / Mindennek úgy kell lennie, ahogy van. / Minden érted van.
  • A célok azért fontosak, hogy lásd az utat, amin végig kell menned.
  • A legjobb védelmi zónád önmagad. Ha magadat adod, abba nem tudsz belebonyolódni.

Az előadás végén legalább négyen álló ovációval köszönték meg Rubint Rékának az elmondottakat, tehát bizonyára többen hasznosnak találták az előadást., bár mi nem láttuk jelentős különbséget a két évvel ezelőttihez képest. Mit gondol ön? 

Megfogadja Rubint Réka tanácsait?