Mindig nagyon izgalmas vagy éppen kínos tud lenni, amikor meghallgatjuk egy-egy világsztár élő előadását úgy, hogy csak az éneksáv szól - a neten rengeteg ilyen felvétel és fórum van, de most csak néhányat emelünk ki a People összeállítása alapján. A magazin ugyanis összegyűjtött nyolc énekesnőt, akinek csak az éneksávjait hallhatjuk különböző élő produkció közben. A végeredmény egészen érdekes lett - kiderül, hogy milyen Rihanna, Lady Gaga vagy éppen Beyoncé énektudása önmagában, hangszeres kíséret, zenei alapok nélkül. A cikk végén szavazhat is arról, hogy melyik a legjobb előadás! 

1. Beyoncé az idei Grammy-gálán:

Az ikreket váró Beyoncé élő produkciójára aztán nem lehet panasz: elég csak meghallgatni a Grammy-díjátadón nyújtott, emlékezetes fellépését. Gyakorlatilag hibátlanul énekel és a felvételből az is kiderül, tényleg élőben adja elő a dalait.

2. Sia a Saturday Night Live műsorában 2015-ben:

A popzene legsajátosabb színpadi kinézetével bíró, a koncertjein rendszerint parókával fellépő Sia is tökéletesen énekel élőben - a Chandelier című száma élőben még jobb is, mint a stúdiófelvételen. Hallgassák csak meg ezt a nyers verziót:

3. Lady Gaga a Super Bowl félidei show-jában idén

Lady Gaga lenyűgöző, tízperces medley előadása az idei Super Bowl szünetében hibátlan volt, de hogyan énekelt Gaga, miközben átszállt a houstoni stadion felett, majd több színpadon is táncolt, ugrált, megőrült? Úgy ahogy kell. 

4. Demi Lovato a Saturday Night Live 

A 24 éves énekesnő előadása minden modorossága ellenére rendben van. A Skyscraper című dal egyékbént elnyerte a legjobb üzenettel rendelkező videó díját a 2012-es MTV Video Music Awards-on.

5. Christina Aguilera 2010-ben: 

Christina Aguilera éneksávját hallgatva leginkább az tűnik fel, hogy mennyire erőből és mennyire határozottan adja elő dalait a tinikedvenc. 

6. Adele egy 2015-ös Saturday Night Live-ban:

Adele vokális teljesítménye viszont tényleg hátborzongató: úgy énekel erőből, hogy közben nagyon érzelmes és megható az előadásmódja. Ez egy hibátlan produkció.


7.  Ariana Grande: 

Az NBC Today című reggeli műsorában való fellépésről azt gondolná az ember, hogy biztos csak playbackről megy az egész. De nem, Ariana Grande bizony élőben énekel rá a zenei alapra, és teljesen jól oldja meg a feladatot.  

8. Rihanna az SNL adásában két éve:  

A tavalyi Szigeten óriási csalódást okozó Rihanna élőben nagyon masszív, erős és határozott produkciót nyújtott a Saturday Night Live című műsorban 2015-ben. Íme így szól az American Oxygene mindenféle zenei alap és vokál nélkül.

Melyik a legjobb előadás a fentiek közül?