Michael J. Fox adott egy interjút, amelyben mindennapjairól beszélt, igazán részletesen. A Parkinson-kórral diagnosztizált színész elmondta, igazából ritkán bírja ki röhögés nélkül azt, amikor a betegsége tünetei miatt a dolgok nem úgy alakulnak, mint szeretné. Egy konkrét példát is hozott.

"Az az igazság, hogy szinte minden nap eljön az a pillanat, amikor nem tudok nem nevetni a saját tüneteimen. Valamelyik nap kimegyek a konyhába. Ó, remek, kávé. Iszom egyet! Nem, várj - viszek egyet Tracynek [a felesége] - aki az asztalnál ül, az újsággal. Öntök egy bögrével - máris kész a baj. Aztán mindkét kezemmel megfogom a bögrét. Ő közben figyel. »Segíthetek, szívem?« Nem, megvagyok! Aztán megkezdem vándorlásomat, a konyhán át. Rosszul indul. És csak egyre rosszabb lesz. Forró kávé loccsan a kezemre, a padlóra... [...] És közben Tracy nyugodtan figyel, azt kérdezi, »Drágám, mi a [káromkodás] nem hagyod, hogy segítsek?« Már majdnem ott vagyok! Persze, mire odaérek az asztalhoz, a bögre teljesen üres. Hát itt a kávéd, kedvesem, egészségedre!" 

Az 55 éves színész hozzátette, bár ez egy elég rossz helyzetnek tűnik, egyszerűen nem tudja már nem pozitívan látni. Főleg akkor, ha belegondol, mit látna ebből egy külső szemlélő.

Michael J. Fox 1998-ban jelentette be a nyilvánosság előtt, hogy Parkinson-kórja van, elmondása szerint azóta nemcsak a betegséggel, hanem az embereknek a betegségéhez való hozzáállásával is meg kell küzdenie. 

via US Weekly