Egy Twitterezőt már jól is ismerünk a Trump 'covefefe' családból, ám nem kell, hogy az elnök internetes jelenléte elhomályosítsa a lányáét, Ivankáét. Amerika Frist Lánya ugyanis szintén nagy posztoló és hasonló indulatokat tud kiváltani mint az apja.

Legutóbb az Emlékezet napján sikerült magára haragítania az internetezőket, mikor egy pezsgős jégkrém receptet posztolt, ahelyett hogy felhívta volna a figyelmet a nemzeti ünnep okára. Nem mellesleg pedig a bejegyzéssel azt sugallta, hogy abban a világban ahol ő él, mindenkinek van egy üveg méregdrága pezsgő a hűtőjében csak azért, hogy abból fagyit készítsen. (Tipikus Vajna Timea féle Valentin napi gyémántot minden nőnek hiba.)

De Ivankának nemcsak receptek vannak a tarsolyában, egyéb életvezetési tanácsokat is szívesen oszt meg az Interneten vagy a nemrég kiadott könyvében. Szerencsére a Telegrap a teljesség igénye nélkül összeszedett ezek közül néhányat, ami most mi is megosztunk Önökkel.

A feszített tempóba is férjen bele egy kis masszázs!

Donald Trump lánya - aki mostanában főleg a First Lady feladatát látja el -, a Nők, akik dolgoznak: A siker szabályainak átírása című munkájában kifejti, hogy mennyire nem jó az, ha az ember nem szakít magára időt. Mint írja, apja kampányidőszaka alatt például nem volt ideje arra, hogy megmasszíroztassa magát, vagy legalább napi húsz percet meditáljon. Pedig ezek fontos dolgok.

"Ebben az időben túlélő üzemmódba kapcsoltam. Egész nap dolgoztam és a családommal voltam. Semmi mást nem tudtam csinálni" - írja.

A gyereknevelés alapja: jegyzetek!

A dolgozó anya, Ivanka Trump meggyőződése, hogy a kiegyensúlyozott anya-gyerek viszony listákon és papírfecniken alapul. 

Minden gyerekemhez van egy listám, hogy miként erősítsük a kapcsolatunkat, és emlékezetes élményeink legyenek.

Például Joseph-fel minden nap 20 percet kártyázom a padlón, Arabella viszont a könyveket szereti. Így az ő esetében készítettem egy jegyzetet, ami emlékeztet arra, hogy minden nap olvassunk, és amikor lehet, látogassunk el a könyvtárba.

Ezeken kívül pedig van egy teljes családi listám, amiben az is benne van, hogy Jareddel (a férje, Jared Kushner - a szerk.) hányszor megyünk el randizni. Egyébként minden második héten" - magyarázza a családanya.

Írj emailt késő este a beosztottjaidnak!

Ivanka Trump elmondása szerint két műszakban dolgozik. Az első 8-tól délután 6-ig tart, ebbe sűríti bele a találkozókat és mindazon feladatokat, amiket szemtől szemben kell intéznie másokkal. A második műszakja este 10-11 kezdődik, mikor lefektette a gyerekeit. Ekkor emaileket küld.

A csapatom tudja, hogy számíthatnak tőlem levélre 11 után. Én nem várom el tőlük, hogy azonnal reagáljanak, maximum csak akkor, ha ők is olyan korán jönnek el a munkából, mint én

- mondja a főnökasszony.

Az pedig már más kérdés, hogy tudományos kutatások kimutatták, a késői munkával kapcsolatos emailek kifejezetten rossz hatással vannak a beosztottakra, hiszen növelik bennük a feszültséget és a szorongást, ráadásul így a nyolcórás munkanapból szép csendben 24 órás lesz.