Donald Trump gondolt egyet, és a világtrenddel szembemenve kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből mondván, az egész globális felmelegedés zagyvaság.

Ahelyett, hogy most számos tudományos vizsgálódás eredményeit sorolnánk fel az ésszerűtlen döntéssel kapcsolatban, inkább megmutatjuk, hogy az amerikaiak,köztük a sztárok, mennyivel másképp gondolkodnak erről a kérdésről, mint az elnök.

Összegyűjtöttük a legharcosabb környezetvédő hírességeket. 

Leonardo DiCaprio

Nőügyei mellett a környezetvédelemmel kapcsolatos megnyilvánulásai szinte elárasztják a sajtót,  igazi élharcosa az ügynek. 

DiCaprio komolyan veszi a bolygó megmentésének ügyét, amellett, hogy az ENSZ békenagykövete, állítólag még dezodort sem használ,  hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma. (Mondjuk nem mindig következetes, na.) A színész nemrég egy saját filmet is összehozott a National Geographic-kel, hogy felhívja a figyelmet a problémákra. 

Cameron Diaz

A színésznő is határozottan kiáll azért, hogy a világ egy élhetőbb hely legyen és markáns álláspontjának a klímaváltozásról több fórumon is hangot ad.  A Cameron Diaz Saves the World című  sorozatával és egy környezetvédelmi könyvvel (Aiolus News) is támogatja a zöld mozgalmat. A könyvében 700 praktikus ötlettel látja el az olvasókat az élet minden területére kitérve, így nem csak a földnek, de az embereknek is segít.

Julia Roberts

R égóta reforméletet él, már ami a környezetvédelmet illeti. Számos jótékonysági megnyilvánulása csak hab a tortán, mivel a hétköznapjait is egyértelműen a föld védelmében él. Komposztál, esővizet gyűjt, napelemeket használ és, amit csak lehet újrahasznosít, valamint kiemelten beszél erről, tippeket adva, hogy az átlagember, hogy tudja ezeket a megoldásokat bevezetni az életébe. 

Gisele Bündchen  

A modell és amerikaifoci-sztár férjének kímélő táplálkozási szokásairól már írtunk, de ezen túlmenően még számos dologban tesznek a világért. Például a Clean Water Projectettel a modell szülővárosában. A projekt célja, hogy helyreállítsa a károsodott környezetet. És ha ez nem volna elég, Bündchen az ENSZ környezetvédelmi nagykövete is. 

 

Daryl Hannah

Talán az egyik legharcosabb aktivista, már börtönben is ült.  2006-ban majd egy hónapig élt egy fa tetején, hogy megvédje, majd 2009-ben egy hegycsúcs bányászata ellen tiltakozott, illetve 2011-ben a Fehér Ház előtt tüntetett hosszasan egy olajvezeték ellen. Az utóbbi időben a színészkedést is mellőzi, hogy minden erejével vlogján dolgozzon, ahol környezetvédelmi tippeket ad az arra fogékonyaknak. 

A sor itt nem ér véget! Natalie Portman hónapokat töltött a dzsungelben, hogy gorillákat mentsen, Jamie Oliver szélturbinákat telepített éttermeire, hogy kisebb legyen az energiafogyasztásuk, Edward Northon is régóta munkálkodik az ENSZ kötelékében, ahogy Pitt és Angelina Jolie is rengeteget tesz egy szebb világért.

Úgy fest tehát, hogy a hírességek határozottan másképp gondolkodnak a világról, mint Donald Trump, és ez így van jól.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Donald Trump nem, de Hollywood nagyon is hisz a klímaváltozásban

A sor gyakorlatilag végtelen, harcos környezetvédő például Leonardo DiCaprio. Julia Roberts, Natalie Portman és Gisele Bündchen is.

1 · Jun 03, 2017 07:06am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments