A 2017-es X-Faktor második adása sok szempontból hozta azt, mint az első: sok olyan ember énekelt a színpadon, akinek ezt nem kéne csinálnia, többen pedig olyat produkáltak, ami tetszett a zsűrinek. (A két csoport közt esetenként volt átfedés, illetve mindkettőben voltak többé-kevésbé őrültnek tűnő személyek.) 

Komoly különbség viszont, hogy a műsor körülbelül felénél beiktattak egy blokkot, amelyben a legkeményebb kritikát kapott versenyzők kikérték maguknak a kritika szigorát, illetve megfogalmazását. Amit egyébként tekinthetnénk egy szuper-önreflexív műsorkészítői problémafelvetésnek: tényleg megérdemlik a műsorba behívott, meghallgatott versenyzők, hogy kegyetlenül gúnyos kritikát kapjanak, miután igyekeztek bemutatni legjobb formájukat? Ér megalázni valakit, aki nem rendelkezik elég önismerettel ahhoz, hogy ne akarjon mások előtt énekelni?

Most tényleg az ön véleményére vagyunk kíváncsiak. Ér?

Akármire is jutottunk, ez a gondolatmenet viszont egészen váratlan fordulatot vett a hőzöngő-blokk lezárásában, amelyben az eltanácsolt versenyzők távozás közben, a zsűri hallótávolságán kívül mondtak igen cifrákat. Két figyelemreméltóbb:

anyád, több ideje vagyok a szakmában, mint te,

illetve a tömör

idióták bazmeg,

amely egy ne vegyél, te csicska!-felkiáltásban csúcsosodott ki, ezt már az operatőr kapta. 

Amitől persze nem lesznek kevésbé sajnálnivalók az érzékenységükben megsértett emberek, de azért érdekes adalék, ami felvet pár kérdést. (Igen, a zsűri tekintélyével kapcsolatban is.)

Hát még mi volt?

Az első részből még egy dolog maradt ki: 

a síró zsűritag.

Hát ez most bepótoltatott.

Abaházi Nagy Lívia operaénekesnő előadása megríkatta Gáspár Lacit és Puskás Petit is, ByeAlex a nézése alapján írt egy új albumot, Radics Gigi meg úgy tűnt, hogy szellemet lát (utóbb azt mondta, ő is sírt). Nem tudom, hogy ez az dal ilyen katarzist hozott volna akkor is, ha nem kell előtte tucatnál is több borzalmas produkcióba belehallgatni, de még fontosabb a következő kérdés: mi lesz majd akkor, ha Abaházi Nagy Líviának nem operát kell énekelnie.

Lívia szívét és lelkét beleénekelte egy csodálatos áriába, amin még a zsűri is elérzékenyült. #xfaktorhu

X-Faktor (@xfaktorhun) által megosztott bejegyzés,

Az obligát kettes számú csúcspontot egy Serena Rigacci nevű, tizenöt éves lány hozta, akitől ugyancsak önkívületbe esett a zsűri, és nem méltatlanul: ha a rádióban hallom a hangját, minimum tízzel többnek tippelem, és többlemezes előadónak, de mondjuk én úgyis metált hallgatok, szóval könnyen meg tudnak téveszteni az ilyesmivel. Mindenesetre a levegőt is pont úgy markolássza, mint Beyoncétől Rihannán át Christina Aguileráig mindenki, aki valaha mély érzésű nőként óbégatott már a színpadon, úgyhogy különösebb váteszi képességek nélkül is nagy jövőt prognosztizálhatunk neki a szombati főműsoridőkben. Meg is érdemli.

Kíváncsiak vagyunk a véleményükre - a Facebookon meg is oszthatnák velünk!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
X-Faktor: „anyád, több ideje vagyok a szakmában, mint te”

A második adásban akadt egy-két súlyosabb kiborulás, és az évad első zsűri-megríkatása is megvolt. Feltűnt egy Fiatal Őstehetség.

61 · Sep 09, 2017 09:58pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments