A Feleségek luxuskivitelben extra epizódjában láthattuk, amint egy pap megszentelte Vasvári Vivi és Fecsó lakását, illetve megáldotta közös gyermeküket, Edwardot. Egy olvasónk jelezte, hogy az adott videóban meg is nevezett Roland atya nem más, mint Dulai Roland. Dulai Rolandra pedig maga Erdő Péter bíboros is felhívta a figyelmet, hogy ő csak egy álpap, aki semmilyen egyházi elismeréssel nem rendelkezik.

Már 2016-ban is volt rá példa, hogy Roland atya a katolikus papokéra megtévesztésig hasonlító öltözetben végzett egyházi szertartásokat. Legutóbb is felmerült a neve az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményében, ami szerint egy kórházi ügyintézés során az egyik alkalmazott ajánlotta az elhunyt hozzátartozóinak figyelmébe Roland atya egyházi szolgáltatásait. Állítólag még nyugtát is kaptak az elvégzett katolikus szertartásról, csakhogy

az egyházmegye közleménye szerint Dulai Roland egyik szervezetének, sem a Boldog Teréz Anya Keresztény Egyháznak, sem a Krisztus Keresztje Keresztény Egyháznak nincs semmi köze a katolikus egyházhoz.

A Feleségek luxuskivitelben szereplője a Velvettől tudta meg, hogy egy álpap szentelte fel a lakását és áldotta meg a kisfiát.

Teljesen le vagyok döbbenve. Igaz, kicsit jobban is utána nézhettem volna Roland atyának, mert kicsit gyanús volt, hogy elvállalta, hogy a médiában szerepelve megáldja a kisfiamat és megszenteli a lakást. Szomorú is vagyok, hogy így visszaéltek a bizalmammal. Most keríthetek egy másik papot, aki tényleg megszenteli a lakásunkat, mert ez tényleg fontos számomra.

- mondta Vasvári Vivien, akit épp az esküvőszervezés pillanatában értünk el telefonon. Kisfia megáldásával kapcsolatban a következőket mondta:

mivel pont most vasárnap lesz Edward keresztelője, ezért nem izgat különösebben, hogy Roland atya szertartása nem volt hivatalos. Pár napon belül rendesen meg lesz áldva a kisfiam.

Amúgy egyáltalán nem ritkaság, hogy papok otthonokat, tárgyakat, kocsikat, munkahelyeket szenteljenek meg. Monostori László atya elmondta, hogy

sok emberben felmerül, hogy megszenteltetik, megáldatják azt a helyet, ahol laknak. A nappalit például azért, hogy ott békés, jó hangulatú beszélgetések szülessenek. A bejáratot azért, hogy a vendégségbe érkezők is meg legyenek áldva. Általában személyeket szoktak megáldani, de ha kimennek egy családhoz, akkor megáldják a házat is, hogy ott békesség és szeretet legyen.

Az atya elmondása szerint az egész procedúra nagyjából 5 percet vesz igénybe. Egy kis közös imádság után a pap megoszt egy részletet a szentírásból, majd szentelt vízzel meghinti a ház helyiségeit.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Álpap szentelte meg Vasvári Vivien lakását

A Feleségek luxuskivitelben extra epizódjában szerepelt Roland atya semmilyen egyházi elismeréssel nem rendelkezik.

215 · Jun 14, 2018 12:44pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments