Majdnem egy éve volt, amikor kirobbant a botrány Kevin Spacey körül. Anthony Rapp azzal vádolta a színészt, hogy szexuálisan zaklatta, molesztálta őt, amikor még csak 14 éves volt. Ezt követően Spacey kiadott egy közleményt, melyben bocsánatot kért, de úgy, hogy közben nem ismerte el tettét, sőt, azzal próbálta elterelni a figyelmet, hogy bejelentette, akkor mostantól melegként éli életét. Ezt követően Ridley Scott egy az egyben kivágta Spacey-t a már elkészült filmjéből. De az Oscar-díjas színész éppen futó sorozata, a House of Cards - itthon Kártyavár címen fut -  körül is intézkedni kellett a botrány miatt. A Netflix - a sorozatot gyártó és forgalmazó streaming szolgáltató - végül kiírta Spacey karakterét az utolsó évadból. És Judi Dench pont ezt nem tudja elfogadni, hogy valakit utólag teljesen kivágnak egy elkészült produkcóból. (Mondjuk a House of Cardsot még nem volt kész, sőt, de a lényeg így is megvan.)

Dench egy filmfesztivál sajtókonferenciáján szólalt fel. Beszédében határozottan kiállt régi barátja mellett, mert szerinte 

elfogadhatatlan, hogy Kevin Spacey egy botrány miatt essen el szerepektől. Az én szemszögemből olyan nincs, hogy elkezdesz dolgozni egy filmen, aztán kivágnak belőle.

Majd azzal a költői kérdéssel folytatta, hogy akkor most végig kell menni a történelmen és megnézni, hogy ki milyen helytelen cselekedetet vitt véghez, aztán őket is ki kell törölni az emlékezetünkből? A színésznő hozzátette, hogy nem ismeri Spacey tettének körülményeit, de azt tudja, hogy egy csodálatos színész és jó barát.

(telegraph)