A sorozatban Sansa Starkot alakító színésznő Dr. Phil podcastjében beszélt arról, hogy elég komoly mentális problémákkal küzdött a Trónok Harca miatt. Évekig szenvedett depresszióban, sőt, még az öngyilkosságon is elgondolkozott.

Sophie Turner 14 éves volt, amikor elkezdett szerepelni a sorozatban. Egyből híressé vált, de az ismertség sötét oldalát is megtapasztalta. A Trónok harcában alakított karaktere miatt rengeteg negatív kritikát kapott. Ezek a megjegyzések pedig komoly hatással voltak a szellemi egészségére. De olyan szinten, hogy egy szimpla hétköznapi dologtól is, hogy fel kell öltöznie, attól is sírva fakadt. Ekkor volt az is, hogy az öngyilkosságon kezdett el gondolkodni. Megjegyezte Dr. Phil podcastjében, hogy sose tudna fájdalmat okozni magának, nem tudna kárt tenni magában, de akkor is erről fantáziált, ami fura is volt számára.

Végül elkezdett terápiára járni, gyógyszert szedni, így minden jóra fordult.  Szemmel láthatóan jól érzi magát a bőrében, boldog menyasszonyként él. Azt is elmondta, hogy bár bánja, hogy vége a Trónok harcának, de legalább így kicsit vissza tud venni a színészkedésből, és többet tud a mentális egészségre figyelni. Még lesz három filmje, például az X-Men: Sötét főnix is, de ezeknek a forgatása már véget ér, így tényleg lazíthat kicsit.

(tmz)