Bíró Ica nem csinált titkot anyagi problémáiból: Facebookon élőben közvetítette, ahogy devizahiteles tartozása miatt kipakolták a lakását. Nem ő az egyetlen hazai híresség, akinek meggyűlt a baja a törlesztéssel: az egykori metál lady környezetében van, aki sokkal rosszabb sorra jutott: a fitnesslady 3 barátja is öngyilkos lett még 2011-ben kilátástalannak tűnő anyagi helyzetük miatt. Lássuk most ennél kevésbé tragikus szituációkat – összeszedtünk még 7 hazai hírességet, akinek devizahitel okozott anyagi gondokat. 

Kozsó

Kozsónak tavaly árverezték el a lakását: az énekesnek több, mint 100 milliós tartozása volt. Csak hogy néhány tételt említsünk: a NAV 56,5 milliót követelt tőle, a jelzáloghitele 43 millióra rúgott, a terézvárosi önkormányzat pedig 3 millió forintot várt tőle. 

Nádas György

Minden rosszban van valami jó. A humorista 2012-ben 50 éves volt, amikor tartozása miatt elveszítette a szentendrei házát és az autóját is, de ekkor ismerkedett meg későbbi feleségével, írja az ATV. Nádas Györgynek szinte teljesen elölről kellett kezdenie az életét, a nulláról kellett felépíteni az egzisztenciáját.  

Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee még 2011-ben beszélt a Velvetnek arról, hogy egy eléggé kedvezőtlenné vált svájci frankalapú hitelt vett fel, amit hogy törleszteni tudjon, olyan felkérésekre is rá kellett bólintania, amit más körülmények között biztosan visszautasított volna. A törlesztés legnagyobb kárvallottja mégsem ő, hanem az édesapja volt, akinek a lakására volt terhelve az összeg, és végül el is vesztette az ingatlanját. 

Hajdú Péter

Még 2012-ben volt hír, hogy Hajdú Péternek is hitelt kellett felvennie, hogy megvásárolhassa azt a telket, amire később építkezett. Itt a helyzet pikantériája nem is maga a hitel törlesztése volt, hanem az, hogy mindezt elvileg nem is Hajdú Péter, hanem az édesapja tette, akiről a showman elég negatívan nyilatkozott. Hajdú Péter édesapja a Blikknek árulta el, hogy ő fizette fia helyett a törlesztőrészleteket, aki, miután jó anyagi helyzetbe került, több mint hálátlanul viselkedett vele elmondása szerint.

Hajdú Péter nyilván másképp emlékszik vissza az esetre, mivel anno a Velvetnek is azt nyilatkozta, hogy napi 14 órát dolgozott, hogy vissza tudja fizetni a pénzt. 

Pataky Attila

Pataky Attila a Portfóliónak mesélt arról, hogy az UFO-k a magas devizahitel miatt kerülik el Magyarországot, amivel egyébként már neki is meggyűlt a baja. Az énekes jó néhány évvel ezelőtt 45 millió forint hitelt vett fel, amiből hiába törlesztett vissza már 20 milliót, még mindig 45 millió forintot kellett fizetnie a pénzintézménynek. 

Király Tamás

Király Linda és Király Viktor édesapja, Király Tamás is beleesett a devizacsapdába. A férfi 5 millió forintot vett fel, majd amikor a havi törlesztőrészlet már 200 ezer forintra ugrott, gyorsan egyben visszafizették az összeget. A Blikk írta meg, hogy ezután a Király család gyorsan be is perelte a bankot. 

Vasvári Vivien

És plusz egy: itt devizahitelről nincs ugyan szó, de egy elfelejtett/elkallódott számláról annál inkább. A híres luxusfeleség ugyanis teljesen megfeledkezett egy villanyszámláról, a türelmetlen szolgáltató pedig le is kapcsolta náluk az áramot. Szerencsére csak egy éjszakát kellett gyertyafényben eltöltenie a hírességnek.