Bár sokan csak legyintek a menstruáció okozta tünetekre, valójában igenis fontos velük foglalkozni. A nők ciklusát sok dolog szabályozza, ahogy a ciklus is meglehetősen sok számítást képes keresztülhúzni. Néha napján igencsak fájdalmas és dühítő is, de utólag azért van, amin nevetni is lehet. Íme 5 híresség, aki nem fél a ciklusáról beszélni.

Dakota Johnson

A Szürke 50 árnyalatának színésznője az InStyle magazinnak adott interjújában mesélt arról, mennyire elképesztőnek találja azt, ahogyan a teste átalakul a ciklusa alatt.

Mindig megbotránkozom azon, ami a testemmel és az agyammal történik ilyenkor. A melleim nyolcszor akkorák, mint alapból. Ez egy elég kemény dolog, ráadásul minden hónapban megtörténik

Sophie Turner

A Trónok harca színésznője bizonyára nincs oda azokért, akik nem veszik komolyan a menstruációs görcsök okozta kínokat. Tavaly augusztusban ugyanis lefotózták őt vőlegénye mellett (aki azóta már a férje), miközben vörösödő fejjel pityergett. Természetesen azonnal megkezdődtek a találgatások, hogy mi bánthatta ennyire a színésznőt, de nem sokkal a kép megjelenése után eloszlatta a pletykákat egy Twitter-poszttal:

Hála Istennek, hogy ilyen imádnivaló vőlegényem van. A menstruáció egy hatalmas ribi!

- írta a színésznő, mire többen is betámadták azzal, hogy ugyan már, mégis ki picsog azért, mert menstruál, miközben paparazzik veszik közbe. Sophie mindössze annyival válaszolt a kellemetlenkedőknek, hogy

Csajszi… neked még nem görcsölt a hasad?

Kate Winslet

Ahogy azt már a bevezetésben említettük, a menstruációs ciklus nagy hatást képes gyakorolni a nők életére, nem kímélve őket a munkájuk során sem. A színésznőt például a Titanic forgatásán érték el a pirosbetűs napok, ráadásul pont akkor, amikor a hideg vizes jelenetet forgatták volna egy medencében.

Emlékszem, hogy felálltam, és közöltem mindenkivel, hogyha a felvétel hirtelen úgy fog kinézni, mintha a Cápák című filmhez készült volna, akkor az az én hibám

- mesélte Kate Winslet a Rolling Stone magazinnak még 1998-ban.

Demi Lovato

Az énekesnő egy elég kínos sztorit árult el a People magazinnak még 4 éve. Elmondása szerint a családja kissé túlizgulta azt, hogy végre a kis Deminek is megjött. Főleg a nővére, aki egy nagy posztert készített neki a nemes nap alkalmából.

Piros filccel ráírta, hogy boldog mensinapot, a szöveg köré meg pálcikaembereket és csókokat rajzolt. Elég jó humorom van, de ezt az egyik részről eszméletlenül gáznak érzem. A másik oldalam azonban azt mondja, hogy tök menő

Jennifer Lawrence

Az Éhezők viadalából ismert színésznő vörös szőnyeges fellépése 2016-ban valóban vörösre sikeredett. Lawrence a Harper’s Bazaarnak mesélt arról, hogy B-tervvel is készült a Golden Globe-ra, ami végül nagyon hasznos is volt számára. Azt az álmot dédelgette, hogy feszülős ruhát visel majd a vörös szőnyegen, azonban előre tudta, hogy az esemény napján fog menstruálni. Éppen ezért egy elől laza, piros ruhát is készenlétbe helyezett aznapra, és végül abban is jelent meg.

A másik ruha nagyon szűk volt, én pedig eldöntöttem, hogy nem fogok a petefészkem miatt szívni. Nem kell ezt tennem. Terjesszétek!

- nyilatkozta a színésznő.