Matthew McConaughey és felesége, Camila Alves a Town & Country magazinnak meséltek, többek között a gyereknevelésről. A színész szerint nem vezet jóra, ha a gyerekei mindent megkapnak, ezért igyekszik kemény szeretetben nevelni őket. 

A színész és felesége sokat segítenek egy alapítványon keresztül fiataloknak, McConaughey szerint azonban ez nem önzetlen cselekedet, hiszen a gyerekek boldogsága őt is azzá teszi. A hollywoodi sztár relatíve ritkán mesél családi életéről, most mégis kivételt tett és kifejtette, hogy a gazdag szülők gyerekei könnyen abba a csapdába esnek, hogy azt hiszik semmiért sem kell megküzdeniük. 

Egyeseknél a gyerekeik iránti szeretet azt jelenti, hogy megadják nekik azt, amit akarnak. Másnál ez kemény szeretetet jelent. A tehetős emberek mindent megadhatnak a gyerekeiknek, amit csak akarnak, de a gyerekek pont azt nem kapják meg, amire szükségük van. A szeretet egy nehéz ügy, ha ilyesmit is figyelembe veszünk.  A „nem” sokkal több energiát igényel. Sokkal könnyebb kimondani az „igent”. (...) A feleségem szerint egyébként én vagyok az aki általában igent mond

– mesélte a lapnak a színész.

Az interjúból sok minden kiderül még a jótékonysági munkájukról is, McConaughey pedig megemlíti, hogy a szülei összesen háromszor házasodtak össze, és kétszer váltak el. Feleségénél, meglepő módon, majdnem ugyanez a helyzet, csak az ő szülei harmadszorra is elváltak.