Egy széken ülve, súlyos égési sérülésekkel, de éber állapotban találtak rá arra a 25 éves férfire, akit kedden a csongrád-bokrosi Mars Magyarország  Kisállateledel Gyártó Kft. területén ért brutális munkahelyi baleset – értesült a Velvet.

„Égési sérüléseit már a helyi elsősegélynyújtók ellátták. A mentők a szükséges további beavatkozások után a sérültet stabil állapotban, mentőhelikopterrel szállították a budapesti égési centrumba" – tájékoztatta a Velvetet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Hivatalos forrás által meg nem erősített értesüléseink szerint a fiatal férfit jelenleg a Szent István Kórház Égés- és Plasztikai Sebészeti Osztályán, az intenzív osztályon kezelik, ahol a beteg állapotáról személyiségi jogaira való tekintettel nem adtak tájékoztatást.

Tudósítónk felkereste a csongrád-bokrosi gyárat. A helyszínen látott tábla szerint 13 napja nem történt baleset az intézményben. További kérdéseink feltétele után azonban módosították a kiírást, miszerint a gyár területén elmúlt balesetmentes napok száma:   

1.

Nem sokkal ezután a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. közleményt juttatott el a Velvet szerkesztőségéhez:

„Sajnálattal értesültünk a gyárunkban kedden történt súlyos balesetről, melyben az egyik alvállalkozónk szenvedett sérülést egy forróvíz-vezeték szerelése közben. Az esetet követően a szakembert kórházba szállították, ahol azonnali orvosi segítségnyújtásban részesült. Gondolatban vele és a családjával vagyunk, kívánunk neki mihamarabbi gyógyulást.

Az esetet minden részletre kiterjedően kivizsgáljuk a hatóságokkal, valamint az összes érintett szolgáltatóval közösen. A baleset komolyságára és a résztvevők tiszteletben tartására való tekintettel a folyamatban lévő vizsgálatról jelenleg további információt nem áll módunkban közölni. Megértésüket köszönjük!”  

Az Index szerdán nyilvánosságra hozott információi szerint a gyárban egy külsős cég végzett takarítást, és az egyik munkatársuk épp egy csövet takarított, amikor valaki 130 fokos gőzt irányított a csőre. „Az ember bent sült” – írta az Index egyik olvasója.

Kerestük a megyei rendőrfőkapitányságot is, ahol közölték, hogy az ügyben nem folytatnak eljárást.


A Csongrád megyei katasztrófavédelmi szóvivő arról tájékoztatta a Velvetet, hogy az eset kapcsán a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés, a helyszínen tűzoltói beavatkozás nem történt.  Úgy tudjuk, hogy az eset után a gyárban a biztonsági előírásoknak megfelelően elvégeztek egy belső, tűzvédelmi próbát.