Az Oslóban elfogott magyar férfi egy állásából nemrég elbocsátott mentős. Munkát keresni ment Norvégiába – tudta meg a Bors. Őszintén megbánta tettét, és mindenben együttműködik a hatóságokkal az oslói túszejtő. Ezt a 41 éves magyar férfi egyik ügyvédje, Tor Kjervik közölte tegnap, miután védencét négy hétre előzetes letartóztatásba helyezték.

„Védencem motivációja pusztán gazdasági jellegű volt. Mentősként dolgozott Magyarországon, de elbocsátották az állásából. Ezután utazott Norvégiába, ahol elkövette a bűncselekményt. Teljes bűnbánatot tanúsít, nagyon sajnálja a történteket, azt mondja, hogy bármilyen ítéletet elfogad, és szeretné jóvátenni hibáját. Az elején valószínűleg fel sem fogta, mekkora bajt okoz, csak akkor mérte fel a helyzet súlyosságát, amikor meglátta a szállodánál gyülekező rengeteg rendőrt" – tette hozzá az ügyvéd, aki szerint a nyomozás nem fog sokáig tartani, hamar eljöhet a bírósági tárgyalás és az ítélet.

Mint megírtuk, a túszejtő megkötözte a hotel egyik szobalányát, késsel fenyegetőzött, valamint kilátásba helyezte, hogy távirányítással bombát hoz működésbe. A szálloda közleményt is adott ki az eset után, melyben megköszöni a rendőrség munkáját.