Felszámolta korábbi életét, eladott mindent, megszűnt a kapcsolata a családjával, barátaival annak a férfinak, akinek másfél éves gyermeke 2013 augusztusában kórházi kezelés hiányában gyakorlatilag éhen halt, és akiről az apai nagyszülők nem is tudtak a haláláig – tudta meg a Velvet.

Mint megírtuk, a másfél éves E. Benjámin mindössze 4 kilót nyomott halálakor a súlyos éheztetés miatt. Szülei és nagyszülei ugyanis a vád szerint elutasították az orvosi segítséget, és nem vitték kórházba. A kisfiú hónapokig haldoklott, végül gyakorlatilag éhen halt.

A most már munkanélküliként feleségével és felesége családjával élő F. Balázsnak úgy tudjuk, korábban jól fizető állása és milliókat érő lakása volt a Rózsadombon, élénk társasági életét élt, sok barátja volt. Amikor az interneten megismerkedett E. Rebekával, korábbi élete nemhogy felfordult, mintha megszűnt volna.

A férfi szerelmes lett, elvette a nőt, felmondott a munkahelyén, eladta mindenét, és a lány családjához költözött. Teljesen felszámolta régi életét, felesége szüleihez költözött Agárdra egy erődítménynek is felérő házba, amit mintha hermentikusan zártak volna el a külvilágtól.

Különös kegyetlenséggel

Az ügyész az egy háztartásban élő szülők és nagyszülők – az első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak –, valamint az ötödrendű vádlott (természetgyógyász) cselekményét különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének minősítette, míg a hatodrendű vádlott (háziorvos) esetében foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetésnek.

Korábban a férfi egy tárgyaláson azt nyilatkozta, hogy nem tartja a kapcsolatot a szüleivel, a harmad- és negyedrendű vádlott nagyszülők pedig korábbi, rendőrségen tett vallomásuk szerint a gyermek haláláig soha nem találkoztak velük. Úgy tudjuk, hogy F. Balázs nemcsak nem beszélt a családjával, barátaival, de még arról sem számolt be, hogy E. Benjámin megszületett. Az eltávolodásukat az is mutatja, hogy a kisgyermek sem az apja nevét, hanem édesanyja vezetéknevét kapta.

A Székesfehárvári Törvényszéken csütörtökön zárt tárgyalást rendeltek el az elmeorvosi vélemény miatt, jövő hét kedden az orvosszakértői vélemény meghallgatásával folytatódik a megrázó tárgyalás.