Katrina Keshishian elszánt harcot indított az ausztrál tagállam, Új-Dél-Wales ellen, mivel a bűncselekmények áldozataitól megvonták a juttatásokat. A nő is ilyen áldozat, akit anno csoportosan erőszakoltak meg, de túlélte, és most előállt egy videóval, amiben Mike Beard kormányfőn kéri számon a megszorításokat – írja az ausztrál Daily Telegraph.

Őt magát 3 férfi erőszakolta meg 2008-ban, majd hat évet várt arra, hogy a beígért 50 ezer ausztrál dollár (10,9 millió forint) helyett csupán 15 ezret (3,3 millió forintot) kapjon. A nő petíciót indított a Change.org-on, és már az ellenzék támogatását is megszerezte. A nő az említett videóban sem a saját panaszát adja elő (persze ezzel nyit), hanem felolvas több levelet, amiket áldozatok írtak. Szerepel bennük családon belüli erőszak, pedofília és késelés túlélője is.

Debbie, a családon belüli erőszak áldozata például felrója, hogy élettársa erőszakossága miatt elvesztette a megtakarításait és a házát is, mivel úgy kellett elmenekülniük otthonról. Egy nőt négy férfi zaklatott lánykorában nyolc éven át, majd az elkövetők évtizedekre börtönbe kerültek, de az áldozat kompenzációját az ötödére nyesték vissza. Sydney-ben pedig egy idős párt raboltak ki otthonukban és késeltek meg, ők az összes félretett pénzüket a testi és lelki felépülésükre költötték. Ők azt írják levelükben:

Egy borzasztóan erőszakos cselekményt szenvedtünk el és most a saját kormányunk kezei alatt szenvedünk megint. Ez felháborít minket.

A videó végén a több férfi által megerőszakolt Keshishian megkérdezi az Új-Dél-Wales-i miniszterelnököt: hagyja-e inkább szenvedni az áldozatokat vagy mégis segít? Remény van, a kampány nagy figyelmet keltett, a petíciót 130 ezren írták alá. Ráadásul választások lesznek a tagállamban, a nemrégiben lezajlott jelölti vitán Keshishian is megjelent és az ügyről kérdezte Bairdet. Ő azt válaszolta, sajnálja az egészet, de a kormánya egy fenntarthatatlan segélyezési rendszert örökölt. Dolgoznak rajta, hogy az anyagi hozzájárulást miképp válthatnák ki tanácsadással, támogatással stb. 

Keshishiant megkérdezte a moderátor, elégedett volt-e a válasszal, amire egyértelmű választ adott: Nem.