A michigani katolikus gimnázium volt spanyoltanárnője 15 évet kapott, amiért 15 éves diákjával rendszeresen szexelt. A történetet a Huffington Post hozta le, és kiderült, hogy a 30 éves Kathryn Ronk a szünetekben, valamint az órák után volt együtt a diákkal. 

A detroiti iskola egykori tanárnője életfogytiglant is kaphatott volna, de ehelyett 15 éves börtönbüntetésre ítélték. Legkorábban 5 és fél év múlva szabadulhat.

A 30 éves Ronk bocsánatot kért az áldozattól és családjától, illetve a férjétől, amiért szexuális viszonyt folytatott a kiskorú diákjával. 

Az ügyet még 2014 májusában kezdték vizsgálni, amikor a fiú szülei értesültek a kapcsolatról. Kiderült, hogy a tanárnő a szünetekben, és iskola után az osztálytermekben szexelt a diákkal. Ezen kívül Kathryn Ronk alkohollal kínálta, valamint a fiú lakásán is találkoztak. 

Bár a bíró értékelte és elfogadta a nő bocsánatkérését, nem tudott eltekinteni attól, hogy a fiú mennyire befolyásolható korban van. Ronk 15 évet kapott, de az életfogytiglant megúszta.