Írország jelenkori történetének egyik legborzalmasabb gyilkossági ügye zárult le a bíróságon, amikor a sikeres építészt, Graham Dwyert az esküdtszék bűnösnek találta a 36 éves Elaine O'Hara brutáltis megölésében, tudósít a Vice.

A látszólag példás életet élő, háromgyermekes, 42 éves férfi vérszomjas perverzitása sokkolta az ország közvéleményét, ahogy a két hónapig tartó tárgyalás során egyre durvább részletek kerültek nyilvánosságra.

A vád szerint a férfi éveken át tartott fenn szadomazo kapcsolatot több nővel is, akiket késsel össze-vissza szurkált szex közben. A véres találkozókról videókat is készített, amelyeken az áldozatok sokszor sikoltoznak fájdalmukban, többeket fojtogatott, megcsonkított, egyes filmeken saját magát is összevagdosta, és azt is kipróbálta milyen érzés kloroformtól elájulni.

Az áldozattal, a depresszióban szenvedő, óvónőként dolgozó OHarával folyamatos sms kapcsolatban állt, és a bíróságon felolvasott üzenetek tanúsága szerint folyamatosan arról írt neki, hogy erőszakra, szurkálásra és gyilkosságra vágyik, és alig várja hogy „kését friss húsba márthassa".  A nőt - kihasználva mentális állapotát - manupilációval és fenyegetésekkel tartotta sakkban. Utolsó találkozójukon, ami mindössze pár órával azután történt, hogy O'Harát kiengedték egy elmegyógyintézetből, ahol egy ideig kezelték, végül megkínozta és megölte.

Eközben Dwyer otthon eljátszotta a példás családapát, aki várja legkisebb gyermeke érkezését, és csak a szokásosnál szárazabb időjárásnak köszönheti, hogy egyáltalán felfedezték a gyilkosságot. A csatorna vízállása ugyanis, ahová a végzetes szadomazo szex kellékeit, a használt késeket és a mobiltelefonokat dobta, kivételesen alacsony volt 2013 szeptemberében, így két horgász rábukkant a hátizsákra.

Miután jelentették a dolgot a rendőrségnek, a htóság további tárgyakat talált a sekély vízben, míg a közeli erdőben egy kutyáját sétáltató járókelő rábukkant Elaine O'Hara maradványaira.

Amint a 2012-ben eltűnt nőt azonosították, és a nyomozás során kiderült, kapcsolata volt Dwyerrel, a férfi azonnal a gyilkosság első számú gyanúsítottjává vált.

Miután az esküdtek bűnösnek találták, a férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélék, amit rezzenéstelen arccal fogadott.