Újabb fejleményekről számol be a kemma.hu a tatabányai gyermekgyilkosság ügyében: megkapták Á. Anikó, a kislányát megölő asszony jegyzetfüzetét, amelyből kiderült, hogy a nő még mindig szerelmes volt gyereke apjába.

F. Elvira csaknem nyolc éve ismeri a nőt, akinek tudomása szerint nem voltak barátai, évek óta ő tartotta benne a lelket (ő mutatta be egymásnak Á.-t, és élettársát, Gombás Istvánt, több mint egy hónappal ezelőtt). Minden nap beszéltek egymással, néhány zavaros üzenetváltás után viszont jobbnak látta felhívni a meggyilkolt Laura édesapját.

Elmondása szerint Á. alkoholproblémákkal küzdött, ahogy édesanyja is, aki évekkel ezelőtt emiatt halt meg. Tőle kapta meg a lap a nő jegyzetfüzetét, amelybe a közelmúltban szerelmes sorokat írt, illetve a gyerek apja nevét. 

Ezt mondja az élettárs

Gombás István szerint Á. Anikó akkor új életet akart kezdeni, miután évekig Budapesten élt, elveszítette munkáját, lakását, hajléktalanszállókon lakott, és ivott. Utána rendeződni látszott a sorsa: párkapcsolata lett, munkája, és megszülte Laurát.

Az összeköltözésünk után pár héttel ezelőtt vettem észre rajta a jeleket. Sokat ivott. Akkor még megbocsátottam neki... Két héttel később jövök haza és mit látok? Megint részeg. Agresszív volt. Alig bírt megállni a lábán. Azt tudtam, hogy depresszióval kezelték és kétféle nyugtatót is szed. De az alkohol és a gyógyszer nem a legjobb párosítás.

Nyugtatókat a férfitől szerzett, akinek volt otthon, egy korábbi betegsége miatt. A lap úgy tudja, az asszony korábban önként vonult be a Nyírő Gyula kórház pszichiátriai osztályára. Állítólag 2012 júniusában azzal hívta fel Laura apját, hogy megöli magát és a gyereket is, és rendeljen szép fehér koporsót Laurának.

Ezt mondta a bíróság

Az esetről a rendőrség értesítette a gyámhatóságot, két hónappal később pedig az apa nem adta oda a lányát a nőnek, mert Á. megint részeg volt. A vita gyermekelhelyezési perig fajult, de a Budai Központi Kerületi Bíróságon ismét az anyánál helyezték el a lányt, aki már addig is nagyrészt az apánál élt Szigetszentmiklóson. Anya és lánya ritkán találkoztak, de a kislány ragaszkodott az anyjához, és szeretett vele is lenni.

Gombás István sosem látta Laurát. Állítólag a nő rendeződő helyzete miatt az apuka beleegyezett, hogy a húsvétot együtt töltsék, az asszony pedig nagyon készült az ünnepre, ajándékot vett, a lakást díszítette.

A tragédia

Á. alaposan felépítette fedősztoriját, hosszú ideig elérhetetlen volt. A telefont nem vette fel, de mindnekinek mondott valamit: Laura apjának azt, hogy a kislány Tatabányán van, és barátnője kisfiával játszik. Gombásnak, aki dolgozott, azt, hogy Esztergomban van barátnőjével, és bulizik. A barátnőjének pedig azt mondta, hogy gyerekestül Esztergomba utazott, egy ismerősét meglátogatni. Pedig Tatán volt és elképzelhető, hogy még az érkezésük estéjén megölte lányát.