A Napi Gazdaság értesülései szerint cserbenhagyásos gázolással gyanúsítják Murányi Marcellt, a Népszabadság főszerkesztőjét. A lap azt írja, hogy „a Népszabadság főszerkesztőjét a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg. Murányi a kihallgatás során a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét." 

Az MTI hivatalos közleménye szerint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Népszabadság főszerkesztőjét.

A Velvet megkereste Murányi Marcellt, aki elismerte, hogy egy baleset részese volt. 

„Március végén baleset történt, amelynek részese voltam. Ennek során egy kerékpáros súlyosan megsérült. Az ügyben vizsgálat indult."

BRFK a Velvet megkeresésére közölte, hogy 2015. március 30-án 19 óra 50 perc körüli időben a Budapest VII., Rottenbiller utca és István utca kereszteződésében egy személygépkocsi összeütközött egy kerékpárossal. A kerékpáros a baleset során megsérült. Az ügyben a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya eljárást indított – hogy pontosan szabálysértési vagy büntető eljárás indult-e az ügyben, arra még várjuk a rendőrség válaszát.

A térfigyelő kamerák rögzítették a balesetet, arról egyelőre nincs információ, hogy a biciklis mennyire súlyos sérüléseket szenvedett. 

A megindított eljárásról, a pontos gyanúsításról, a baleset sérültjének állapotáról az ORFK Kommunikációs osztályát kérdeztük, egyelőre még nem kaptunk választ, természetesen amint lehet, közzétesszük.

Murányi Marcellt 2014. június 27-én választották meg a Népszabadság főszerkesztőjének, korábban, 2006 óta a Blikk főszerkesztői pozícióját töltötte be. 

Murányi Marcell május 13-án délután egy közleményt adott ki az ügyben, amihez csatolt egy fotót is autójáról, amin látszódnak a baleset nyomai.

A hírekben megjelentekre reagálva: 2015. március 30-án este, 8 óra körül a Rottenbiller utca és az István utca kereszteződésében baleset részese voltam. Autómmal a külső sávból egy lelassult trolit kikerülve, majd onnan jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost, hogy azt akkor nem észleltem. Mindössze egy furcsa hangot hallottam, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást. Ekkor azonnal visszamentem a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök, és jelentkeztem náluk. A két időpont között annyi idő telt el, amíg haza- illetve visszaértem, tehát úgy 20-25 perc. A felelősségemet a kihallgatáson elismertem, hiszen az eset megtörtént, viszont nem történt tudatos cserbenhagyás, és nem gázoltam. Az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni együttérzésemet a baleset sérültjének.
Murányi Marcell

Murányi Marcell közleménye után a Mediaworks, illetve a Népszabadság is közleményt adott ki a nol.hu oldalán:

A médiában a mai napon megjelent, Murányi Marcellnek, a Népszabadság főszerkesztőjének a balesetéről szóló hírekkel kapcsolatban a Mediaworks a következő közleményt teszi. A Népszabadság illetve a Mediaworks vezetőségét Murányi Marcell főszerkesztő a balesetet követő napon személyesen tájékoztatta. Mindaddig, amíg a balesettel kapcsolatos hivatalos vizsgálatok és eljárások le nem zárulnak, a médiavállalat az ügyet a továbbiakban nem kívánja kommentálni. A Mediaworks közel 700 munkavállalójával való viszonyban is a nemzetközi normákat követi: ilyen és hasonló ügyek esetén a vizsgálatok és hivatalos eljárások lezárulta előtt kommentárokat nem tesz és fair munkáltatóként viselkedik.