R. Patriknak április 12-én veszett nyoma, holttestét egy gyáli kútban találták meg. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a fiú nem gyilkosság áldozata lett, hanem egy szerencsétlen balesetben vesztette életét – értesült a hvg.hu rendőrségi forrásból.

A portál információi szerint R. Patrik az eltűnése estéjén a haverjaival pókerezett és italozott. Együtt mentek le egy éjjel-nappalihoz, hogy vegyenek még piát. Közben összetalálkoztak egy ukrán kamionosként bemutatkozó férfival. Vele látták utoljára a fiút.

A kamionos felbukkanása miatt a szülőkben és a barátokban felmerült, hogy a férfinak köze lehet Patrik eltűnéséhez. Többen attól tartottak, hogy a fiatalember emberkereskedők vagy szervkereskedők áldozatává vált. Erre a szálra erősített rá a fiú egyik barátja, Dávid is, aki a Facebookon írt arról, hogy a rendőrök tulajdonképpen meggyanúsították a gyilkossággal:

Amikor hazugság vizsgálóra kötnek és meggyanúsítanak többször is a legjobb barátod megölésével az aztán a kellemes érzés nem kívánom senkinek :')))))))))))) ja meg átkutatják a házat még nem vagyok itthon így tovább Magyarország jobban teljesít.

A hvg.hu szerint a rendőrség most mégis azt gyanítja, hogy Patrik nem emberölés áldozata lett, hanem egy szerencsétlen balesetben halt meg. A fiú valószínűleg nem tudott átmászni a saját kerítésükön, ezért úgy gondolhatta, hogy a szomszéd felől egyszerűbben hazajuthat. Az itt lévő kútra felkapaszkodva akart tovább mászni a kerítésre, ami az életébe kerülhetett. Patrik valószínűleg fejjel lefelé a kútba zuhant és belefulladt a vízbe.

A Blikk szerint Patrik testére az édesapja, István és a szomszédjuk talált rá, akik napok óta kellemetlen szagot éreztek a kút környékén. A szomszéd végül felnyitotta a fedelet és meglátta a holttestet. Patrik édesapja azonnal felismerte fia zokniját.

"Borzalmas érzés, hogy alig pár méterre a házunktól bajba került a fiam és én nem tudtam segíteni rajta" – mondta el a lapnak elkeseredetten István.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea közben az MTI-nek megerősítette: valóban az öt hete eltűnt 19 éves gyáli fiatalember holttestét találták meg. Mint mondta, a halottszemlén a rendőrorvos az idegenkezűséget kizárta, a további eljárást igazságügyi orvos szakértő bevonásával a főkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le.