A kedvenc diákjai pizsamanadrágjába nyúlkált a pannonhalmi gimnázium bencés szerzetese, akinek a botrány miatt nemrég távoznia kellett a rendből. A Kisalföldnek a tanár egyik volt tanítványa mesélt a több mint 10 évvel ezelőtti „illetlen érintésekről”.

A névtelenségét kérő egykori diák szerint jó páran tudták, hogy mit művelt a szerzetes, de nem verték nagydobra. A lavinát az ő évfolyama indította el, miután egy sörözésen szóba került volt osztályfőnökük viselkedése.

Villanyoltás után, lefekvéskor a kedvencek ágyához ült tanárunk, beszélgetett, megölelt, s időnként belenyúlt a pizsamanadrágunkba. Ilyenkor lefagytam. Kilencedikes voltam, furcsa volt az egész, úgy tűnt, mintha megnyugtatni akarna ezzel, nem tűnt annyira szexuális irányúnak a viselkedése. A pszichés bántalmazás legalább ennyire kemény volt. Aki próbált jóban lenni az osztályfőnökkel, az sokat kapott belőle

– idézte fel az egykori tanítvány, akit a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indult eljárás során kétszer is meghallgattak.