A Kiskuinhalasi Rendőrkapitányság nem tétlenkedett, amikor kiderült, hogy április 10-én ismeretlen tettesek pénzt és arany ékszereket vittek el egy betöréses rablásban: nyomozást indítottak. Kiderült, a zárt lakásba 

zárfésű segítségével jutottak be a gyanúsítottak.

Addig-addig nyomoztak, amíg „a rendőrök látókörébe került két fővárosi férfi, a 41 éves N. Attila és 42 éves társa”, L. Gábor. Utóbbiról kiderült, a Debreceni Törvényszék körözteti, mert fegyházba kellett volna mennie, de nem ment. Az is kiderült, fegyverük lehet, úgyhogy elfogásukban a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is részt vett.

2015. július 1-jén N. Attilára Budapesten tehát nem más, mint „a Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály” csapott le, L. Gábort pedig Folyáson érte tetten a TEK.

A rendőrök a házkutatást sem hagyták ki: készpénzt, zárfésűket, több millió forint összértékű karórát, arany ékszert foglaltak le – eredetüket még tisztázni kell. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, most előzetesben vannak.