Az első hírekkel ellentétben egyre inkább úgy tűnik, hogy a 19 éves Cs. Lilinek vasárnap este nem a két autó közötti gyorsulási verseny miatt kellett meghalnia a kalocsai repülőtér betonján. A lány és barátai állítólag csak tesztelni vitték a Renault Cliót a használaton kívüli kifutópályára, ahol a BMW driftelés közben rohant beléjük.

„A Renault-os mert hogy azzal voltak tesztelte a kocsit. Gyorsultak. Egyedul. A BMW-s driftelt kicsuszott ele es igy kovetkezett be a tragedia. Hiteles forrasbol tudom” – írta a lány egyik barátja a Facebookon.

Mint kiderült, a Renault-ban összesen hárman voltak. Cs. Lili a hátsó ülésen utazott, míg szerelme, O. Gábor az anyósülésen ült. Amikor összeütköztek a BMW-vel, Gábor kirepült az autóból, és súlyosan megsérült, a lány pedig a roncsok közé szorult. Párja testvére a Blikknek szintén azt mondta, hogy szó sem volt gyorsulási versenyről.

„Csak mentek egyet a Renault-val, a BMW tőlük teljesen függetlenül driftelt a betonon, egészen addig, míg beléjük nem farolt”– idézte fel O. Cintia, akinek az volt a szerencséje, hogy nem ült be negyediknek a kocsiba.

A KaloHírek a helyszínen ugyancsak arról értesült, hogy nem volt gyorsulási verseny. Információik alapján a Clio egy komolyabb turbóval felszerelt utcai autó, míg a BMW egy rendszám nélküli pályaautó volt. Szerintük a BMW a középoszlopnál rohant bele a Renault jobb oldalába, ami gyakorlatilag rommá tört. Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a két kocsi a baleset után több mint 50 méterre állt meg egymástól.

A portál úgy tudja, hogy a Renault volánja mögött egy fiatal akasztói férfi ült. Ő könnyebb sérülésekkel megúszta. Az anyósülésen utazó fiú – az áldozat barátja – viszont csúnyán összetörte magát. Jobb tüdeje összeesett, medence- és szeméremcsonttörést szenvedett, és állítólag semmire nem emlékszik a balesetből. A BMW-t a beszámolók szerint egy géderlaki férfi vezette, aki csak könnyebben sérült, míg a mellette ülő 19 éves kalocsai nő lábsérülést szenvedett.