A 29 éves Magdelena Luczaknak azért kellett a rácsok mögé vonulnia, mert élettársával brutálisan bántalmazta, és halálra éheztette négyéves kisfiát, Daniel Pelkát. A lengyel nő legkorábban 30 év múlva szabadulhatott volna, de nem várta ki büntetése végét, kedden öngyilkosságot követett el a börtönben. A BBC szerint felakasztotta magát. Másnap lett volna a gyerek nyolcadik születésnapja.

A nagy-britanniai Coventryben élő Magdelena Luczak és Mariusz Krezolek szörnyű kínzásoknak tette ki a kisfiút. Egy csomó sót etettek meg vele, majd nem adtak neki inni, addig nyomták a fejét a víz alá a fürdőkádban, amíg elvesztette az eszméletét, valamint rendszeresen verték is. A gyermeket ráadásul egy bútorozatlan és fűtetlen, ablak nélküli szobában tartották bezárva, és éheztették is.

Daniel Pelka végül 2012 márciusában vesztette életét. Halála előtt 33 órán át nem adtak neki enni és inni. Ekkor már olyan sovány volt, hogy a súlya alig érte el a 10 kilót. A gyerek a saját mocskában, egyedül lehelte ki lelkét az ablaktalan szobában. Halálához az éheztetés mellett egy nagy erejű ütés miatt keletkezett fejsérülés is hozzájárult, amit nem láttak el.

A történtek miatt legkevesebb 30 évnyi börtönbüntetésre ítélt Magdelena Luczak a jelek szerint azóta maga is rádöbbent tette súlyára. Kedden önkezével vetett véget életének a derbyshire-i börtönben lévő cellájában. A hivatalos közlés szerint felkasztotta magát.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.