A rendőrség szerint nem kizárt, hogy kannibál lehet a 68 éves Tamara Szamszonova, az orosz hasfeltmetsző nagyi, aki a legfrissebb infók alapján az elmúlt 20 évben legalább 11 embert darabolhatott fel Szentpéterváron – számolt be a Daily Mail.

A szelíd külsejű, de rendkívül vérszomjas idős asszony azután bukott le, hogy egy térfigyelő kamera rögzítette, amikor éppen emberi testrészeket cipelt egy fekete szemetesszákban. A rendőrök ezután házkutatást tartottak nála, amelynek során megtalálták a naplóját. A sorozatgyilkos nagyi ebben írta le, hogyan csonkította meg és darabolta fel áldozatait. Már ez is eléggé horrorba illő, de a nyomozók most azzal egészítették ki a történetet, hogy Tamara Szamszonova ehetett is a meggyilkolt emberekből. Az asszony állítólag kivágta áldozatai belső szerveit. Az emberi tüdőt különösen szerette.

A rendőrök azt is kiderítették, hogy az utolsó gyilkosság során a nagyi altatókat adott a 79 éves Valentina Ulanovának, majd úgy darabolta fel egy fűrésszel, hogy közben még életben volt. A nő fej nélküli testét később egy tó mellett találták meg. Neki azért kellett meghalnia, mert összeveszett vele a mosatlan poharakon. Ezen a videón látható, ahogy a testrészeit cipeli.

Az orosz hatóságok tovább tanulmányozzák Tamara Szamszonova naplóját, hogy összevessék a leírtakat az elmúlt 20 év megoldatlan darabolós gyilkosságaival. Egyik 12 évvel ezelőtti áldozatának névjegykártyáját például megtalálták nála, de nagyon úgy tűnik, hogy ő ölte meg két albérlőjét, valamint köze lehet férje 2005-ös eltűnéséhez is.

„Megöltem a bérlőmet, Voloydát. Darabokra vágtam egy késsel a fürdőszobában, majd a maradványait műanyag zsákokba tettem, és szétszórtam Frunzensky kerület különböző pontjain" – írta körül az egyik gyilkosságot naplójában.

Ugyancsak érdekes adalék, hogy az asszony a bírósági meghallgatása során azt mondta az újságíróknak: tudta, hogy jönni fognak érte. „Ez nagy szégyen a számomra, az egész város tudni fog róla” – tette hozzá. Később egy puszit dobott a kamerának, és megkérdezte, hogy kimehet-e, mert nagyon fülledt a levegő a teremben. Amikor pedig a bíró közölte vele, hogy őrizetben kell maradnia, mosolygott és tapsikolt a kezeivel.