Zsuzsának kedden délután fájt a háta, ezért csak egy kicsit akart ledőlni, de elnyomta az álom. A 2 éves Milán közben meghallhatta a szomszédos óvodából kiszűrődő gyerekzsivajt. Valószínűleg ezért ment ki a Halom utcai ház második emeleti lakásából a folyosóra, ahol kizuhant egy ablakból. A kisfiú fejjel előre esett a belső udvar betonjára, olyan súlyosan megsérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni. Gyászoló nagyapja először a Velvetnek beszélt a megrázó esetről. 

„A lányommal és a két unokámmal együtt élünk a lakásban. A tragédia előtt Zsuzsa elment Milánért a bölcsődébe. A gyerek felfokozott állapotban volt, mert két napja kezdődött a bölcsi, és egy csomót játszott a társaival. A ház mögött szintén van egy óvoda, amit csak egy kerítés választ el a háztól. Milán valószínűleg meghallotta a kiszűrődő zsivajt, az kelthette fel a figyelmét. Korábban még soha nem ment ki egyedül a lakásból. Most viszont kinyitotta az ajtót, a folyosón az ablakhoz tolta azt a puffot, amire le szoktunk ülni, majd a mélybe zuhant a két emeletes magasságból. Fejjel előre esett a ház melletti betoncsíkra, nagyon csúnyán megsérült” – idézte fel a történteket a Velvetnek a középkorú férfi. Ő nem volt otthon kedden délután, a balesetről a lányától és a szomszédoktól értesült.

A nagypapa szerint lánya soha nem szokott napközben aludni, és eddig arra sem akadt példa, hogy egyedül hagyta volna a kicsiket. Kedden azonban nagyon fájt a háta, ezért ledőlt egy kicsit, de közben elnyomta az álom. Másik, három hónapos gyermeke ekkor szintén aludt.

Mielőtt Milán kizuhant volna az ablakon, a család kutyája nyugtalankodni kezdett, amire az egyik szomszédjuk is felfigyelt. Kiment a folyosóra, de ekkor már csak a puffanást hallotta. Ha mindez néhány másodperccel előtte játszódik le, a tragédia talán meg sem történik. A szomszéd az ablakon kinézve látta meg, hogy Milán a földön fekszik az udvaron. Azonnal kihívta a mentőket, és felébresztette Zsuzsát, aki így tudta meg, hogy kisfiát baleset érte. 

Milán súlyos fejsérüléseket szenvedett a zuhanástól. Koponyaalapi törése volt, és belső vérzése keletkezett. A Velvet úgy értesült, hogy a szomszédos óvoda egyik óvónője élesztette újra. Két gyerek pont meglátta a óvoda udvaráról, hogy valami kiesett a ház ablakából. Először azt hitték, hogy egy csomag, de azért szóltak a dadusoknak. Az óvónő ezután rohant át a kizuhant kisfiúhoz, majd elkezdte az újraélesztését, amit aztán a kiérkező mentők vettek át tőle. Milánt kórházba szállították, ahol egy orvoscsapat három órán át küzdött érte, de már nem tudták megmenteni.

„Két és fél órás újraélesztés után beállt a halál. Súlyos, életveszélyes állapotban került az ambulanciára, folytattuk az újraélesztést. Súlyos koponyasérülést szenvedett" – erősítette meg a Velvetnek a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központi Ambulancia orvosigazgatója. 

Nagyapja szerint ha életben is maradt volna, Milán szellemileg és fizikailag már soha nem lett volna ugyanolyan, mint előtte.

„Ez egy szerencsétlen baleset volt, bárkivel megeshetett volna, mégis rengeteg támadás éri miatta a lányomat. Nem elég, hogy fel kell dolgoznia ezt az iszonyatos fájdalmat, a Facebookon rengeteg mocskolódást, fenyegetést kapott. Én azt gondolom, hogy ilyenkor senkire nem szabadna ráhúzni a vizes lepedőt. Ami történt, az visszafordíthatatlan, egy életen át magunkkal cipeljük majd a súlyát" – mondta a nagyapa, aki egész éjszaka próbált lelket ölteni lányába. A szerdai napot is együtt töltötték. 

Mint az elérzékenyült férfi emlékeztetett rá, létezik egy olyan ablakpárkányra kitehető fémkeretes háló, ami felfogja a gyereket, ha kiesik az ablakon. Szerinte ezt minden társasházban kötelezővé kéne tenni, így talán megelőzhetőek lennének a hasonló balesetek.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás

"A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 25-én 16 óra 45 perc körüli időben egy Budapest X., Halom utcai társasház egyik lakásának emeleti ablakából eddig tisztázatlan körülmények között egy kisgyermek a belső udvarba esett. A gyereket a mentők kórházba vitték, ahol később életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya az esettel összefüggésben eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves budapesti nővel szemben" – közölte az esettel kapcsolatban a rendőrség