A WBDJ7 tévécsatorna riportere, a 24 éves Alison Parker szerdán reggel egy teljesen hétköznapi témáról, a turizmusról forgatott a Virginia állambeli Moneta egyik bevásárlóközpontjában, amikor egy ismeretlen fegyveres agyonlőtte őt és a 27 éves Adam Wardot, az operatőrt. A New York Daily News szerint a kettős gyilkosság élő adásban történt, a kamera az egész támadást rögzítette. 

Video of apparent shooting at SML on WDBJ. Praying for all.

Posted by Jamey Singleton on Wednesday, August 26, 2015

A megrázó felvételen látható, hogy a riporter éppen egy nővel beszélgetett, amikor egymás után hét lövés dördült el. A két nő azonnal sikítozni kezdett, majd az operatőr a kamerával együtt a földre roskadt. A képsorokon egy pillanatra feltűnik egy fekete ruhás férfi is, aki mintha egy pisztolyt tartana a kezében. Valószínűleg ő lehetett a gyilkos. A fegyveres a lövöldözést követően elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

A tévécsatorna később megerősítette, hogy a támadásban a riporter és az operatőr is életét vesztette. Így búcsúztak el tőlük.

Update: A legújabb információk szerint a merénylő, Vester Lee Flanagan öngyilkos lett. Miután lelőtte a riportert és az operatőrt, magával is végzett. 

A férfi azonban túlélte a lövést, azonnal kórházba szállították, de az állapota kritikus volt – WDBj7

Az NBC élőben közvetíti az ügy sajtótájékoztatóját, a hatóságok megerősítették, hogy a 41 éves támadó meghalt. 

Flanagan korábban ugyanannál a csatornánál dolgozott, mint  Alison Parker és Adam Ward, Bryce Williams néven került képernyőre, de agresszív természete miatt kirúgták – írja a BBC