A 4-6-os villamos után siető 19 éves fiatal tavaly nyáron a Harminckettesek terei megállóban lökött az úttestre egy időst nőt, aki pont egy érkező autó elé esett, ami áthajtott mindkét lábán. A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a fiatalemberrel szemben most életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a 19 éves vádlott tavaly június elején a várakozókat kerülgetve szaladt a megállóba érkező villamos mellett a 4-es, 6-os megállójában. A 85 éves asszony éppen a felszálláshoz készülődött, amikor keresztezte a férfi útját, aki ezért erősen meglökte a vállát.

A nő a biztonsági korlát alatt átesve az úttestre zuhant, ahol egy autó átment mindkét lábán. A kettős törésen túl az asszony további súlyos sérüléseket is szenvedett, így közvetlenül életveszélyes állapotba került. A fiatal látta a balesetet, de eszébe sem jutott, hogy segítsen a nőnek. A villamossal akart lelépni a helyszínről, a többi utas azonban a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Ha bűnösnek találják, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.