Marta Galikowska már régóta komoly depresszióval küzdött, de azt azért nyilván a férje sem gondolta, hogy mire hazaér, felesége megöli a két gyereküket és magát is. A tragédia még tavaly októberben történt, de a Mirror csak most hozta le, mivel még mindig nyomoznak az ügyben, megakadályozhatta-e volna valaki az 5 éves és 20 hónapos gyerekek halálát. 

A lap információi szerint a 28 éves nő azért szúrta le a gyerekeit, és vágta el a saját torkát, mert úgy vélte, hogy az idősebb lányának rossz indulatú daganata van. Galikowska a gyerek nyakánál talált egy csomót, de nem várta meg, mit mondanak az orvosok, elkeseredésében nemcsak a betegnek hitt kislánnyal végzett, hanem a kicsivel több mint másfél éves babájával is. 

Nem akarta, hogy a lánya rákban haljon meg, és mivel nem tudta megmenteni, inkább elvette az életét.

– nyilatkozta a nő férje, Marcin Galikowski, akit korábban már őrizetbe vettek, de bizonyíték híján elengedték a hatóságok. Az ügyben vizsgálódtak, tehetett-e volna bármit az apa, hogy megmentse a lányai életét. Galikowski pontosan tudhatta, milyen súlyos a felesége depressziója, elmondta, hogy neje attól rettegett, hogy a gyámügy elveheti tőlük a gyerekeket. Persze ebből még nem következik, hogy valaha is megfordult a gyilkosság és öngyilkosság gondolata a fejében. 

Marta Galikowska már jó ideje antidepresszánsokat szedett, mielőtt otthon maradt volna a gyerekekkel, egy angliai ruhaüzletben dolgozott eladóként, valamint pincérkedett. A férje tisztában volt az állapotával, orvoshoz is elvitte. A tragédia napján ő talált rá a halott nejére és két gyerekére. Mint később kiderült, az 5 éves kislány teljesen egészséges volt, az anya egy cisztát hitt tumornak, az orvosok nem találtak rákos sejteket.